Az üvegszálas tapétát eleinte a külső falak megerősítő burkolataként használták az építőiparban, mára azonban előkelő helyet vívott ki magának beltéri falburkolatként is.

üvegszálas_tapéta.jpg

Nagy szilárdságú falburkolatként élettartama akár a 15-20 évet is elérheti, és elegendő időnként átfesteni ahhoz, hogy megunhatatlanná váljon. Mivel nagy ütő- és szakítószilárdsággal rendelkezik, ez megóvja a sérülésektől és a kopásoktól. Miután a kültéren használt üvegszövetet egyre finomabb szerkezetűre készítették, alkalmassá vált a belső terek burkolására is. A mai üvegtapéták szövésmintázata hasonló a textiltapétákéhoz, az előnyei pedig megkérdőjelezhetetlenek, ezért a mai modern lakásokban alkalmazása egyre gyakoribb.

A tapéta alapanyaga egy finom üvegszál, melyet különböző vastagságú fonallá sodornak, amelyből azután változatos szövet készül. Így igényesebb falakat alakíthatunk ki, mint a hagyományos textiltapéták alkalmazásával. A modern kivitelezésű tapéta egyéniséggel ruházza fel a helyiséget.

Az üvegszálas tapéta felhelyezése is rendkívül egyszerű, hiszen nem szükséges tökéletesre csiszolt fal a tapéta alá, elegendő, ha a nagyobb egyenetlenségeket kiküszöböljük. Az üvegszálas tapéta sajátossága, hogy a kisebb egyenetlenségeket, hibákat elfedi és kiegyenlíti. A nedves vagy rosszul szigetelt falak sem tesznek benne kárt anyagának köszönhetően. Sőt olyan erősnek bizonyult, hogy még azokat a falrészeket is megszilárdítja, amelyek mállásra hajlamosak. Ehhez azonban az szükséges, hogy az üvegszálas tapéták számára kifejlesztett, speciális ragasztót használjunk a felhelyezésekor. Az egyetlen tapéta a piacon, amely javítható, ez annak köszönhető, hogy illesztett módon helyezik a falra, így egy esetleges sérülés esetén elegendő a sérült szakaszt eltávolítani és kicserélni.

Alkalmas nagy igénybevételnek kitett falak és helyiségek burkolására, például előszobák, konyhák, nagy forgalmú terek vagy egész óvodák burkolására. Fontos kiemelnünk, hogy anyagának köszönhetően az üvegszálas tapéta nem éghető, így alkalmas lehet akár középületek burkolására is.

Tulajdonságaiból eredően a környezet védelme is megoldott alkalmazásával, hiszen nyitott pórusú szerkezete biztosítja a fal lélegzését, és megakadályozza a mikroorganizmusok elszaporodását. Emiatt a penészedés kiküszöbölhető, így az allergiás megbetegedésekben szenvedőknek is megfelelő választás.

Az üvegszövet alkalmazásával kialakíthatunk dekoratív falfelületeket a helyiségek belső terében, így kellemesebb összhatás érhető el. Változatos a mintázata, ami bizonyára kielégíti minden felhasználó igényeit.

További lakberendezéssel kapcsolatos infókat: weboldalamon találni

Címkék: énblog blog magyarország képek gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés tapéta élménybeszámolók lakberendező lakberendezo lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás lakberendezése üvegszövet

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr355805946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása