A gipszkarton anyag felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok. Vizes, vagy alacsony páratartalmú helyiségekbe egyaránt van megfelelő fajtájú, még hajlítható kivitelű is. Könnyű kezelhetősége miatt, szinte bármilyen álmennyezetet készíttethetünk belőle.

Főleg magasabb belmagasságú helyeken tudjuk tervezési elképzeléseinket megvalósítani, ilyenkor akár a szoba közepére is készíthetünk több szintbeli eltéréssel érdekes megoldásokat, de egy átlagos 2,70-es belmagasságú helyiségben is nyugodt szívvel alkalmazhatjuk, például a fal mentén végig vezetve, akár ívesen vagy egyenesen megtörve a lakás hangulatának, stílusának megfelelően.

Festhetjük a mennyezethez igazítva fehérre, vagy pont eltérő színűre, esetleg még mintázattal is elláthatjuk. Nemcsak látványnak szép, de a benne elhelyezett spotok, megfelelő kiosztással,  nagyon jól be tudják világítani a teret. Ezek a kis lámpák lehetnek trafósak és lehetnek 230 V-ról működtethetők. A spotokat érdemes LED-es izzóval használni, mivel nagyon kevés áramot fogyasztanak!

Ezek a kis lámpatestek színben és formában is különbözőek,  így nagyon változatos és egyedi kivitelezést tudunk velük elérni. Kiválasztásánál ne hagyatkozzunk a nagy építőanyag és barkácsáruházak kínálatára!

A kapcsolókra való kötést is alakíthatjuk ízlésünknek, életvitelünknek megfelelően. Hiszen köthetünk akár 1 db. lámpatestet is külön kapcsolóra, ami a szoba valamelyik részletét világítja meg! Vagy a falmentén végig vezetve megoldhatjuk azt is, hogy minden második lámpatest van működtetve egy kapcsolóról, így megadva azt a lehetőséget, hogy sötétedésnél még csak az egyik sort működtessük. Magával a lámpatestek megjelenésével is lehet játszani.

Lakások esetén azért módjával kell eljárni a tervezés során, hiszen kialakításánál figyelembe kell venni, hogy otthonunk főleg a nyugalmat, a békét kell hogy sugározza, ahová az ember pihenni tér haza. Így a túl sok felületen elhelyezett ilyen-olyan íves kialakítások akár zavaróak is lehetnek. Vendéglátó egységeknél azonban, ahol az ember csak pár órát tölt el, akár élénk színűre festett, több szintes megoldások is szóba jöhetnek, itt a különleges megjelenés kerülhet előtérbe, természetesen a megfelelő világítás elérésének figyelembevételével.

A halogénvilágításon kívül egy igen közkedvelt alkalmazás az úgynevezett LED szalagos világítás is, ami rejtett, diszkrét fényt adhat egy kellemes este eltöltéséhez, vagy egy kis tévénézéshez. Ezek a  LED-szalagok, színes kivitelben is beszerezhetőek, vezérlővel, akár több színt is tudnak váltakozva produkálni.

 

lakberendezés 3..jpg

Gipszkarton álmennyezetek tervezésével, kivitelezésével  kapcsolatban a következő telefonszámon lehet érdeklődni: 06/30-951-2765

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: képek életmód lakás lámpa mindennapok hirek gondolatébresztő életképek tervezés otthon lakberendezés tanácsok festő nappali élménybeszámolók belsőépítészet lakberendező látványtervezés lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés LED lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás Gipszkartonozás lakberendezése

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr901749109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása