Sokan úgy vélekednek, hogy a nappali berendezése egy igen egyszerű feladat a lakberendező tevékenységei között, hiszen nagyjából mindenki ugyanazt igényli: ülőgarnitúra, tv. nappali szekrénysor, és a elegendő csupán ezeket variálni, illetve a házigazda ízlésének megfelelőt kiválasztani és beállítani. A helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű.

Gondoljanak csak bele, hogy az elektromos berendezések, így a televízió, házimozi rendszerek, DVD lejátszók elhelyezése mennyi kábellel jár együtt, és nem az a legnehezebb feladat, hogy hová fúrjuk fel a fali konzolt az LCD televízió számára. Ez a munkának a legkönnyebb része.

Ahhoz, hogy a végén minden jól nézzen ki és ne éktelenkedjen egyetlen kábel sem olyan helyen, ahol bántaná a szemünket, jól megtervezett lakberendezési tervre van szükség. A lakberendező olyan helyzetekre is gondol jó előre, ami nekünk esetleg csak az adott munkafázishoz érve jutna eszünkbe: ja, tényleg: kellett volna helyet hagyni a kábeleknek is! Hogy ez a helyzet ne fordulhasson elő, jó, ha a nappali berendezésének megtervezését is szakemberre bízni. A lakberendező nem csak látványtervet készít, hanem ahhoz nagyon pontos kivitelezési terveket is, (ami természetesen pontos személyes helyszíni felmérést is igényel), ami minden részletre kiterjed, így a szakemberek biztosan mindent időben elhelyeznek a falban, hogy később csak csatlakoztatni kelljen hozzájuk a megfelelő berendezést.

Lakberendező segítségével és irányításával minden részletet alaposan átgondolhatnak jó előre: szeretnének-e helyi világítást (mert például van egy szép festményük, ritka szobruk, amit helyileg szeretnénk megvilágítani), vagy jól jönne-e egy álmennyezetbe épített spot-sor. Ezeknek mind előre beépített kábelcsatorna kell, amit célszerű még festés előtt kivitelezni.

 

Az sem mindegy, hogy a televíziót milyen környezetbe helyezzük el, fontos, hogy az elhelyezés módja illeszkedjen a nappali stílusához, ne legyen túl feltűnő és kirívó, hanem szerves egészet alkosson a berendezés többi részével. Ehhez többféle megoldást választhatunk: építhetjük szekrénybe (ilyenkor akár el is zárható), tehetjük polcos szekrénybe, körberakva könyvekkel, lehet egy kövekkel kirakott háttérben a falra szerelve, vagy ha ragaszkodunk a hagyományokhoz, választhatunk rusztikus tölgyből készült komódot a tárolására.

Ha a nappaliban kandalló is kiépítésre került, akkor el kell dönteni, hogy melyik legyen a nappali központja: inkább a kandalló felé irányuljon a figyelem, vagy inkább a televízió felé. Természetesen arra is lehetőség van, hogy ezt a két funkciót összehangoljuk, ez lehet a legoptimálisabb megoldás.

Akárhogy is döntenek, mindig  szem előtt kell tartani, hogy a nappalinak egyszerre kell megfelelni két funkciónak: alkalmas legyen vendégfogadásra is és feleljen meg az intimebb elfoglaltságoknak is. A megfelelő összhang kialakítására legjobb, ha szakemberre bízzák a berendezés és a feladatok megtervezését, így a későbbiekben nem érhet minket meglepetés.

 

További lakberendezéssel kapcsolatos információkat weboldalamon találhatnak: www.egykislakberendezes.hu

Tv fali konzolokkal kapcsolatban pedig ITT  lehet tájékozódni.

 

Címkék: blog budapest magyarország képek gondolatok építkezés életmód minimál lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés tanácsok lakásfelújítás nappali lakberendező látványtervezés lakberendezők lakberendező blog épíkezés LED lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás látványtervek veresegyházi lakberendezés lakberendezés budán lakberendezése Tv-konzol

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr266134831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása