6_2.jpg

 

 
Mindenekelőtt lakásvásárlás és felújítás előtt legyenek tisztába a lakás műszaki állapotával, nem elég felújítás alatt érteni egy tavaly évben elvégzett festést, vagy főleg tapétázást (ami minden problémát eltüntethet) és nem elég felújított lakásként megvásárolni egy új csempével ellátottat! A lakás csővezetékeinek (víz-gáz-fűtés) és villanyvezetékeinek állapotáról is pontos adatokat kell beszerezni ahhoz, hogy előre tudni lehessen egy esetleges felújítás milyen szakmákat érinthet! (Főleg gyakorlati szakemberre gondolok!)
Tudniuk kell azt is, hogy egy komplett felújítás körülbelül mennyibe kerül négyzetméterenként! Ezzel kapcsolatban már a vásárlás előtt érdemes szakembert vinni a helyszínre és kikérni a tanácsát, véleményét! Nagyobb átalakítási szándék esetén, vagy a főfalakon található repedéseknél érdemes statikust is vinni!
 
Házépítésnél figyelembe kell venni, hogy a beépített minőségi anyagok olyan épületeknél ahol a telek ára az alacsonyabb kategóriába tartozik, egy esetleges eladásnál soha nem fog megtérülni, így azokat csak valóban hosszabb távon való használat esetén érdemes beépíteni, hiszen az elkészült ház értéke nagymértékben a helyétől függ!
 
A ház tervezőjétől kérjenek minél több vázlatot és az engedélyeztetés előtt kérjék ki lakberendező véleményét, aki a bútorok elrendezése szerint is átnézi az épített ház alaprajzát!
Amennyiben pedig szerkezetkész házat vásárolnak, akkor tisztába kell lenniük azzal is, hogy az alap, a csupasz falazat és a tető, amivel általában egy ilyen házat elszoktak adni, az egy házépítés összköltségének kevesebb mint a fele!!!
 

És nem utolsó sorban kivitelezőket lehetőleg ajánlás alapján válasszunk!

Lakberendezéssel, lakásfelújítással kapcsolatos további információk: http://www.egykislakberendezes.hu

 

Címkék: énblog blog építkezés életmód lakás mindennapok gondolatébresztő életképek lakberendezés élménybeszámolók lakberendező lakberendező blog épíkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr491741293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása