Sokan, ha meghallják azt a szót, hogy panellakás, azt gondolják, hogy ilyen építésű lakásokban nem lehet magas színvonalon lévő életkörülményeket teremteni.

Ugyan a múlt rendszer minden hibájára emlékeztetnek minket ezek az épületek, ám igényes hozzáállással itt is lehet szép, igényes, otthonos belső teremteni! Ne ódzkodjunk hát  az adásvételi szerződés aláírásától , vágjunk bele nyugodtan, hiszen az, hogy a falak nem téglából vannak, hanem panel elemekből, attól még ugyanúgy, szépíthető, felújítható, mint bármilyen más épület.

Ne a hátrányokra koncentráljunk!

lakberendezes.JPG

 

Pozitív hozzáállással és szemlélettel sok minden kihozható ezekből a lakásokból. Mivel itt a falak a legtöbb esetben nem változtathatóak, ezért a legtöbb problémát kreativitással kell megoldanunk, vagyis optikailag „átalakítani” a lakás kvalitásait. Általában a probléma gyökere, hogy a helyiségek nem elég nagyok, melyen a világos színek alkalmazásával javíthatunk. A világosabb színek tágítják a teret, tehát a kis helyiségek falainál világos falfestékeket vagy tapétát alkalmazzunk. Ugyanez igaz a bútorok színeinek kiválasztására.

A plafont mindig fessük egy vagy két árnyalattal világosabbra, mint a falakat, vagy az a legjobb, ha fehéren hagyjuk, ezzel felfelé tágítva teret. A padlóburkolatok se legyenek sötétek, csak egy-két árnyalattal  a falaknál, és hasznos lehet térnövelési szempontból, ha egységes padlóburkolatot alkalmazunk a lakás nagy részén, akár úgy is, hogy eltüntetjük a küszöböket. Nagyon jó megoldás, ha  az egész lakás területén ugyanazokat a színeket alkalmazzuk, esetleg árnyalatnyi különbségekkel.

Általánosságban is igaz, a kis területű lakásoknál pedig még inkább, hogy kerüljük a zsúfoltságot. A kevesebb, több, vagyis igyekezzünk inkább csak a legszükségesebb mennyiségű bútorral, kevesebb tárggyal berendezni a helyiségeket, és törekedjünk rá, hogy minden tárgynak legyen helye zárható szekrényekben, hiszen így kevesebb holmi marad a tekintet előtt, ami a rend és átláthatóság benyomását kelti. Tükrök alkalmazásával is tágíthatjuk a szűk tereket, de legyünk körültekintőek, és csak ott alkalmazzuk, ahol nem zavaró hatású.

Talán akkor járunk a legjobban, ha egyedi tervezésű bútorokkal rendezzük be a lakásunkat, hiszen így azok a terek is kihasználhatók (például plafonig érő szekrények), amelyek a készen kapható bútorokkal nem.

Játék a fényekkel

A fényforrások kiválasztása és  alkalmazása is sokat javíthat a lakás összképén. A központi megvilágítások mellett alkalmazzunk sok helyen helyi megvilágításokat,  gipszkarton álmennyezetbe épített spotlámpákat, irányított fényeket.

lakberendezo_szentendre.JPG

Legyen egyedi!

Törekedjünk az egyedi kialakítású helyiségekre. Használjunk minél több természetes burkolatot (pl. terméskövet, téglát)  a szoba egyik falát emeljük ki exkluzív tapétával, vagy pont ellenkezőleg erősítsük és egyben használjuk ki, hogy a beton megjelenítése (főleg a fiatalok körében) divatos lett, vegyünk beton utánzatú tapétát, vagy alkalmazzunk a konyhában betonból készült munkapult lapot.

 

További infók: weboldalamon

Facebook elérhetőségem: Kis Judit lakberendező

 

Címkék: képek életmód lakás mindennapok fotók életképek tervezés otthon lakberendezés panellakás lakberendező gipszkartonozás lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás konyha készítés konyha tervezés lakberendezés budán lakberendezés Szentendrén panellakás felújítása panellakás vásárlása panellakás lakberendezése lakberendező Szentendrén

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr217496758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása