Sokakat érintő megoldásra váró probléma manapság a költségek-kiadások csökkentése.
 
Jelentős rezsi költségeink lefaragása érdekében természetesen lejjebb vehetjük a fűtés hőfokát, vagy körültekintőbben is használhatjuk a lakásban lévő világítótesteket/lámpákat, de életvitelünk minőségi megtartása mellett, jelentősebb megtakarítást akkor érhetünk el, ha pl. mostani hagyományos izzóinkat kicseréljük az úgynevezett LED-es izzókra. (a képen: egy színváltós izzó)
 
"A fénykibocsátó dióda vagy LED neve az angol Light Emitting Diode rövidítéséből származik.A dióda által kibocsátott fény színe a félvezető anyag összetételétől, ötvözeteitől függ. A LED inkoherens keskeny spektrumú fényt bocsát ki . A fény spektruma az infravöröstől az ultraibolyáig terjed." - idézet  a wikipédiából -
 
Ezek az izzók hagyományos lámpatestekhez is alkalmazhatóak  csak a hagyományos E27-es vagy E14-es foglalatokhoz egy átalakító adaptert kell beépíteni GV 10-esre, így ezek után bármelyik 230 voltos ledes égőt lehet használni a hagyományos foglalatokkal is . Spotok esetében semmilyen átalakításra nincs szükség, mert kompatibilisek, de vannak normál foglalatúak is!
 
(a képen egy hideg fényű izzó)
 
 
 
 
 
 
 
 
( a képen az átalakító adapter látható)
 
Adatok a LED-izzókról:

 

  • Élettartamuk 30-50.000 óra
  • Hazsnálhatóságuk 30-50-szer hosszabb bármilyen más hagyományos fényforrásénál
  • 80-90%-kal fogyasztanak kevesebb energiát
  • érzéketlenek a fel- és lekapcsolgatásra, rázkódásra.
  • felmelegedésük elenyésző, emiatt elérhető magasságban nem okoznak balesetet   
 

Érdemes ezen elgondolkodnunk!

(normál foglalatú LED-es izzó)

Lakberendezéssel kapcsolatos további információk a www.egykislakberendezes.hu weboldalon

 

 

Címkék: énblog blog életmód lakás mindennapok otthon lakberendezés élménybeszámolók lakberendező lakberendező blog épíkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr741733498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása