Egy kerékpár elhelyezése egy több emeletes ház lakásában nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Nehéz úgy elhelyezni őket, hogy egyszerre legyen praktikus is és esztétikus is.

Természetesen a legjobb megoldás az, ha a társasháznak van egy közös bicikli tárolója, vagy rendelkezésre áll mindenkinek külön-külön zárható tároló helyiség, hiszen ebben az esetben jó helyen tudhatjuk kerékpárunkat, könnyen hozzáférhető és nem kell több emeletnyi le-fel szállítást nap mint nap megoldani.

Mivel a kerékpározás nagyon egészséges, és praktikus közlekedési eszköz, ne mondjunk le róla csak azért, mert emeleten lakunk.

Sokáig a társasházban lakók tárolhatták a kerékpárjukat a lépcsőházban is, ezt ma már a vonatkozó Tűzvédelmi Szabályzat miatt nem tehetjük meg, hiszen tűzvédelmi szempontból minden menekülési útvonalat szabadon kell hagyni, így a lépcsőházakban még a virágok elhelyezése is kérdéses, nemhogy a városi, cruiserkerékpároké.

 Ezen okokból kifolyólag, aki nem rendelkezik az említett tárolási lehetőségek valamelyikével, és lemondani sem szeretne a kerékpáros életmódról, annak marad a lakásban való kerékpártárolás. Igen, de hogyan?

Tároljuk a lakásban!

A leggyakoribb megoldások a falra szerelt akasztók segítségével történő tárolások, amely egy-egy kerékpárnál még akár megoldás is lehet, ám ha családonként 3-4 kerékpárt kell így tárolnunk, az már kicsit problémásabb. Persze az akasztók elhelyezhetők úgy, hogy a bicikliket függőlegesen állítva, egymás mellé több beférjen, ám így is kerülgetnünk kell majd őket. Jobb megoldás és kevesebb helyet is foglal az alábbi képen látható megoldás, mely lehetővé teszi, hogy három biciklit is tároljunk úgy, hogy ne nagyon akadályozzanak a mindennapi életben.

 biciklitar.jpg

Az alábbi tárolónak nagy előnye, hogy négy kerékpár tárolására alkalmas, és mivel nem rögzített helyen áll, ezért bármikor áthelyezhető:

 biciklitar2.jpg

Az alábbi két képen szereplő kerékpártároló ugyanezen koncepció alapján készült kis változtatással:

biciklitar3.jpg

Talán a legpraktikusabb megoldás, a mennyezetre rögzített megoldás, hiszen így nem vesz értékes teret és a közlekedésben sem zavar minket.

 biciklitar4.jpg

 

Lakberendezéssel kapcsolatos további információk a www.egykislakberendezes.hu weboldalon található

A képek forrása: www.pinterest.com

 

Címkék: budapest képek életmód lakás mindennapok gondolatébresztő fotók életképek otthon lakberendezés lakberendező lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás Lakberendezés Szentendrén kerékpár tárolás

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr357447138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása