Sokat beszélünk, hallunk mostanában a légkör szennyezettségéről.

Nap, mint nap új híreket olvashatunk hurrikánokról, orkánokról, saját bőrünkön is egyre gyakrabban érezhetjük azokat a változásokat, amelyekről szakemberek egyre inkább azt vallják, globális felmelegedésről lehet szó. Az ezzel járó előrejelzések is aggasztóak, szerencsére azonban, egyre többünkben felmerül az a gondolat, hogy fogyasztói szokásaink megváltoztatásával talán mi is hozzá járulhatunk környezetünk megóvásához. Odafigyelésre méltó lehet az is, ami a egy lakásfelújítás után lakásunk levegőjében terjeng, vagy meglévő otthonunkban észrevétlenül egészségünk károsodásához vezet.

Csak rajtunk múlik, hogy csökkentjük-e a vegyszerek használatát otthonokban, illetve odafigyelünk-e, hogy egészségünkre kevésbé, vagy egyáltalán nem káros anyagokat, termékeket vásároljunk és építsünk be otthonunkba.

A fűtőrendszerek alkalmazásánál mindenképpen figyeljünk oda a megfelelő szellőztetésre, új fűtőberendezés esetén válasszunk zárt égésterű gázkazánt, illetve égőfejjel rendelkező gázkészülék esetén tartsuk azt rendszeresen karban. Fatüzelésű kályhák és kandalló esetében a kémények ellenőriztetését nagyon fontos tennivalónak tekintsük.

Egyedi bútorok, fakorlátok, falépcsők, faburkolatok esetében felületkezelést oldjuk meg lenolajjal, méhviasszal, nagyobb igénybevételnek kitett faszerkezeteknél használjunk természetes alapanyagú gyantákat vagy lenolaj alapanyagú festéket, Az alapanyag kiválasztásánál válasszunk inkább tömör fát, illetve csökkentett formaldehid tartalmú lemezeket. Ha ragaszkodunk a tapétához, akkor válasszunk papírt és méregmentes ragasztóanyagot.

A diszperziós festékek helyett alkalmazzunk inkább vízben oldódó festékeket természetes színezőanyaggal.

Műanyagot tartalmazó tapéták, padlószőnyegek, valamint székek, párnák és ágybetétek habtölteléke helyett használjunk természetes rostanyagokat.

A lakásban helyezzünk el minél több szobanövényt. Egyes növények a formaldehidet is semlegesítik, gondoskodnak a megfelelő páratartalomról, és a kellemes környezet, egy szép lakás elengedhetetlen kiegészítői. Ha szeretjük a kellemes illatokat, készíthetünk házilag illatszeres pamut zsákocskákat gyógyfüvek alkalmazásával, valamint néhány csepp rozmaringolajjal, hogy kedvenc fotelunkban hátradőlve arról elmélkedhessünk, hogy talán mi minden megtettünk saját és családunk egészségének megóvása érdekében.

 http://www.egykislakberendezes.hu

 

Címkék: énblog blog építkezés lakás otthon lakberendezés tanácsok szobanövények lakberendező blog rákvirág vitorlavirág lakás átalakítás függönyözés Fürdőszoba tervezés gyerekszoba tervezese

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr631496565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása