A hazai piacon beszerezhető kőburkolatok kínálata szerencsére elég nagy ahhoz, hogy mindenki megtalálja a magának való darabokat.

Legyen akár mediterrán, vagy modern stílusú az otthonunk, megfelelő mértéktartás mellett, szép és exkluzív megjelenést tudunk elérni velük.

lakberendezés 1.jpg

( a képen szabálytalanul vágott kvarcit köveket látni)

De vajon tudja-e mindenki, hogy kiválasztásuknál mire kell ügyelni, bemutató falakon lévő kiválasztás esetén, mire kell és lehet számítani a megvásárolt termék esetében?

Amire mindenképpen felhívnám a figyelmüket azoknak, akik ilyen kőburkolatok vásárlását vették tervbe, hogy ez az a falburkolat, aminek az árával biztosan nem érdemes spórolni.

A minél kedvezőbb áron megvett burkolólapoknak sajnos megvan az a hátránya, hogy már olyan szabálytalan darabkákat is beletesznek a kiszállított termékek közé, aminek a felragasztását a burkoló fogja magasabb áron felragasztani, mivel sokkal több munkaórát vesz igénybe a felragasztása a válogatások miatt.

20131204778.jpg

 

A szabálytalan, vagyis nem egyenesen levágott darabkáknak még meg van az a hátulütője is, hogy a burkoló nem biztos, hogy egyeneses tudja tartani a sorokat, mivel ebben az esetben a darabkák magasságai is különböznek egymástól.

Ha még is ilyen burkolatot vásárolnak, akkor érdemes már egyből a kivitelezés megkezdése előtt elhatározni, hogy a burkolólapok nem fognak egyenes sorokat alkotni. Akkor inkább legyen direkt hullámos az elrendezés, mintsem bizonyos magasságig egyenes, és utána „váratlanul” hullámos.

A  természetes kőburkolatok kiválasztásánál a bemutató falakon lévő burkolatokról még azt is érdemes előre tudni, hogy mivel természetes anyagról van szó, ezért a kiszállított termék színben eltérhet a bemutatóterembe látottól. Ennek oka, hogy a bemutatóteremben lévő terméket lehet, hogy 2 éve bányászták ki, amit meg most vásárolnak, azt meg már lehet, hogy idén, az eredeti lelőhelytől távolabb eső részről való.

lakberendezés 3..jpg

(a képen szabályosan vágott himalájai kvarcit kőburkolatot látunk)

Amire biztosan érdemes odafigyelni, hogy ezeknek a köveknek a felragasztásához érdemes elfogadni a burkolólapokat árusító cég ragasztó és impregnáló anyagait, de előtte érdemes egy telefonos egyeztetést megejteni a burkolóval, aki a munkát elfogja végezni!

lakberendezés 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( a képen szabályosan vágott homokkő burkolatot látni)

További lakberendezéssel kapcsolatos információk, képek, hírek: https://www.egykislakberendezes.hu 

Címkék: énblog blog képek gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés festés tanácsok kőműves nappali élménybeszámolók lakberendező látványtervezés lakberendezo gipszkartonozás lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás 3D-s látványtervek lakberendezés budán kőburkolatok

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr745764923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása