Hidegburkolatokban a falra kerülő csempét és a padlóra ragasztott padlóburkolólapokat nevezzük.

Szép kivitelezéséhez szakértelemre és gyakorlatra van szükség. A burkolásra kerülő felületet milliméter pontosságúan kell előkészíteni, vagyis falfelületnél glettelni, padlózatnál padlókiegyenlítővel szintbe hozni.

Nem is gondolnánk, de amikor egy régi lakás padlóburkolatát felszedik, akkor derül ki, hogy akár több cm-es eltérések is lehetnek egy helyiség belmagasságában.

 

 

A falakra kerülő csempék általában égetett kerámiából készülnek,

ennek felülete lehet matt, selyem matt vagy fényes. Mostanság újra divatba jött mozaik burkolatok, valamint egyes csempecsaládok dekor elemei ( lehetnek üvegből is).

 

9_panellakas_furdoszoba_tervezese.jpg

 

 

A padlóburkolólapok égetett kerámia anyagát kezdi felváltani, az először csak ipari területeken használatos gress lap, ami általában anyagában színezett és mivel gránit őrlemény ezért nagy strapabíró képességgel rendelkezik, valamint fagyálló és padlófűtéshez is használható. Ragasztásához flexibilis ragasztóanyagot kell használni.

A divattrend az egyre nagyobb méretű és egyre kisebb fugával tervezett lapok lerakását szolgalmazza (a diletációs hézagok meghagyására azonban itt is ügyelni kell). A nagyobb méretű lapok alkalmazásával homogén, elegáns felület kialakításárát lehet elérni. Sajnos a régi lakásokban nagyon nagy előkészületeket igényel, hiszen az esetleges méretkülönbségeket, ami a falak miatt előfordulhat elég nehéz korrigálni. Ügyes szakember alkalmazása szükséges ezeknek a lapoknak a pontos lerakásához.

 

 9 másolata másolata.jpg

Az árakkal kapcsolatban nagy különbségeket tapasztalhatunk. Ennek oka, hogy egy Olasz gress lap árának akár egynegyedéért is lehet  pl. egy török, vagy kínai lapot kapni. Ezeknek a lapoknak azonban nem olyan a méret, vagy szín pontossága, előfordulhat az is, vastagságában eltérő lapokat kaphatunk a pénzünkért.

 

Amire mindenképpen ügyeljünk burkolólap vásárlásnál és főleg az átvételnél: a doboz oldalára rá van írva egy szín kód, ez azt mutatja, hogy adott esetben ha rendeltünk 10 karton piros csempét, akkor az a 10 karton piros csempe amit átveszünk, az egy gép sorról került-e le, vagyis azonos színárnyalatokat tartalmazó dobozokat kapunk-e, illetve szintén jelzi a gyár a méreteket is. Ugyanis egy 20x20-as csempe lehet, 19,7x19.7 mm-es, és sajnos lehet 19.8x19.8 mm méretű is, vagyis milliméternyi eltérések előfordulhatnak, ami a fugázásnál esetleges eltéréseket eredményezhet

További lakberendezéssel kapcsolatos referencia képeket és információkat: a www.egykislakberendezes.hu weboldalamon találni.

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: blog budapest képek gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő életképek tervezés bútor otthon lakberendezés festés burkolás asztalos apartman élménybeszámolók belsőépítészet lakberendező gipszkartonozás lakberendező blog épíkezés 3D lakásfotók lakásbelsők Ilyen volt- Ilyen lett képek lakás átalakítás lakás felújítás függönyözés bútor készítés 3D-s látványtervek

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr262577126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása