Felmértük, és érdekes eredményre jutottunk: többen nincsenek tisztában azzal, hogy az egyes csempe és járólapok közötti különbségek, illetve eltérések mennyiben fontosak a felhasználhatóságot illetően. Cikkünkkel szeretnénk tisztába tenni ezt a kérdést, és eloszlatni a többekben még fennálló tévhitet.

Vajon a konyhába szükség-e, - a nagy hőmennyiség miatt, mely a sütés és főzés közben keletkezik – valami speciális dolog a burkolatokat illetően?

Nos, attól nem kell tartanunk, hogy a főzés miatti magas hőfok, vagy akár a pára hatására kár érheti a szép, csempézett konyhafalat. A titok inkább az optimálisan, gondosan kiválasztott segédanyagok alkalmazásában rejlik. Ha az erre alkalmas, megfelelő segédanyagokkal, ragasztókkal illetve fugákkal burkoltatunk, akkor a piacon lévő valamennyi fali csempe gyár termékeit ugyanúgy alkalmazhatjuk konyhánkban, ahogyan a fürdőben vagy más helyiségekben.

DOMINO EMOTIONS KONYHA 2.jpg

DOMINO EMOTIONS FÜRDŐ.jpg

Hogyan is van ez?

Nézzük, miként is zajlik egy ilyen csempegyártás! A kerámiát égetik, méghozzá  nagyon magas, több mint 1000 Celsius fokon. Ha ezt kibírja, akkor kibírja azt a 100-180 C fokos hőmérsékletet is, amelyen általában sütünk-főzünk, tehát attól ilyen értelemben nem kell aggódnunk, hogy tönkremenne, esetleg bármilyen alakváltozáson menne keresztül. Amire érdemes a főzőhelyiségben  figyelni, az a jó tisztíthatóság, hiszen a kifröccsenő zsiradék, vagy az étel a rotyogó fazékban gyakran kifröccsen, és praktikus, ha könnyen és gyorsan tudjuk majd tisztítani a csempénk felületét.

modernebb_konyhai_csempe.jpg  

Pár praktikus érvet azért mégis célszerű átgondolni, amikor konyhába vagy az étkezőbe választunk burkolatot. Ezekhez azonban semmilyen tudományos dolog nem szükségeltetik, elég mindössze a  józan paraszti eszünket használni: milyen veszélyek is leselkedhetnek egy konyhában a burkolatunkra?

 

1.        A Törés veszélye:  Megeshet, véletlenül, egy  nagy rohanás közepette elejtünk egy – egy nehezebb tárgyat, pl. akár egy hús kloffolót a konyhalőre.

Ilyen ugyan csak elvétbe történik meg,  – de ha szeretnénk  megőrizni konyhánk padlójának épségét hosszú távon, akkor  érdemes már  azt úgy kiválasztani, hogy törésálló legyen a lehetőségekhez képest. Vásárlás előtt említse meg az értékesítőnek, hogy konyhakőnek szánja az adott lapot. Egy jól képzett értékesítő ekkor ugyanis nem fog mutatni  pl. olyan anyagot, melyet vörösagyagból készítettek. Ez az anyag ugyanis porózusabb, vagyis nagyobb a törések a veszélye, ha egy nehéz, súlyosabb  tárgy ráesik.

 

A Kopás veszélye:

Hogy ez miért kényeges?  A konyha az a helység, ahová gyakran jönnek vendégek, nagy a jövő-menő forgalom, és sokszor mi is cipőben vagy fa talpú papucsban közlekedünk. A  padló kiválasztásakor ezért  nagyobb kopásállóságot érdemes figyelembe venni, mint egy intimebb helyiség, pl. a fürdőszoba területén. 

Érdemes itt az árnyalatnál is átgondoltan dönteni: konyhába a világosabb lapok nem csak a térérzetünk növelése miatt hasznosabbak, hanem kisebb a kopásállóságuk is, szemben a sötétebb csempékkel.

 

A Csúszás veszélye:  ez mindkét helyiségre érvényes, hiszen a víz, a leves  ugyanúgy ki tud borulni a konyhában is, ahogyan egy fürdőszoba padlója is gyakorta vizes lesz.  Sokszor egy-egy szem leesett szőlőt, apróbb gyümölcsdarabot sem veszünk észre, és máris kész a baleset. Rusztikusabb, mattabb felületű konyhai padlónál ez gyorsabban elkerülhető. 

A design pedig egyéni ízlés és igény kérdése! A  gyártók széles termékpalettával rendelkeznek a kifejezetten konyhába szánt mintás dekorok, vagy étvágyat növelő, narancsos, esetleg a frissességre utaló üde színek bőséges választékával.  Választhatunk ételek mintáira utaló dekorációkat, vagy akár a mostanság divatos technológiával, fotónyomattal készült élethű óriás gyümölcsökkel díszített közép dekor csempéket is.

konyhamintás_dekor_domino.jpg

 

   

Modern konyhánkba az egyszínű, nagyobb, minimál stílusú burkolat is szép választás, a homogén és semleges színek pedig időtállóak, sokáig trendben lehetünk velünk az enteriőrünk területén is.

 

 modern_konyha_marca_corona.jpg

A cikket és a képeket a VS FÜRDŐSZOBA SZALONTÓL KAPTAM FELHASZNÁLÁSRA.

Üzleteiket megtalálhatják Érden, valamint Budapest több kerületében.

Weblapcímük: www.vsfurdoszoba.hu

 

 

 

 

Címkék: budapest konyha gondolatok építkezés életmód minimál lakás mindennapok fotók életképek tervezés otthon lakberendezés apartman konyha bútor lakberendező látványtervezés lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásbelsők lakás átalakítás bútor készítés 3D-s látványtervek konyha tervezés VS FŰRDŐSZOBA

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr195642211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.