Bizonyára most arra gondolnak, hogy nem árt, ha valamilyen ajánlás útján jutunk kivitelezőnk telefonszámához, hogy az sem árt , ha hideg burkolás esetén valóban hideg burkolóként végzett , nap mint nap burkolással foglalkozó szakemberrel dolgoztatunk és az sem, ha tegnap még kőművesként nálunk dolgozó szakemberünk, holnap már nem nálunk szeretné gyakorolni gipszkartonozással kapcsolatos tevékenységét.

 

- Nem szeretném persze azon ritka ezermesterek munkáiban hibát keresni, akik valóban értenek szinte mindenhez, de az biztos, hogy ez nagyon ritka, persze az is, hogy őket mindig tovább is ajánlják! -

A FENTIEK FONTOSSÁGÁN FELÜL AZONBAN VAN EGY UGYANOLYAN, - HA NEM MÉG FONTOSABB- SZEMPONT IS, KIVITELEZŐINK MEGBÍZÁSA ESETÉN.

Mostani cikkem inkább erről szól. Manapság ugyanis, igencsak elterjedt (vagy talán nem is csak manapság?) hogy, a mindennapi ember tapasztalatlansága, vagy egyszerű nemes emberi mivolta miatt, nem is gondol minden esetben arra, hogy az általa munkát adó embernek ez a puszta tény, hogy munkával keresheti a kenyerét esetleg nem elég, vagy éppen esze ágában sincs megkezdeni a munkát, csak előleget felvenni, vagy esze ágában sincs minőségi munkát végezni, csak a pénzt felvenni érte.

Ezért fel kell hogy hívjam mindenki figyelmét, hogy egyre több a csaló, egyre több a munkáját félbehagyó, vagy minőségi reklamáció esetén soha vissza nem jövő kivitelező kicsiny kis országunkban.

Jó lenne, ha mindenki számára teljesen egyértelmű lenne egy munka megbízása esetén, hogy a feladatok pontos megnevezését, mennyiségét, az elvégzendő munkáért járó bért papíron is rögzíteni kell.

- Persze sok esetben lehet némi eltérés, lehetnek előre nem látható okok, amik a költségeket megnövelhetik, de ezt folyamatos konzultációval úgyis ellenőrizni lehet. -

Azon a szokáson viszont, hogy a kivitelezőnek csak a mobiltelefonszámát ismeri a megbízó , azon sürgősen változtatni kellene!

 

Szokássá kell, hogy váljon, hogy a kivitelezőtől névjegykártyát kérünk, ha azon nem szerepel cím, akkor elkérjük tőle, ha nagyobb összeget adunk át előlegként, nyugodtan el lehet kérni tőle az otthoni telefon számát is, papíron rögzített szerződés esetén személyes adatok is szerepeljenek!

Pénz átadás esetén, az átvételi elismervény pedig elengedhetetlen!

Gondoljuk csak át, a kivitelező tud az ügyfélről mindent, hol lakik, milyen anyagokat vásárol, milyen autója van, és a megbízó nem tud semmit csak egy mobiltelefonszámot! (?)

Mi ez, ha nem kiszolgáltatott helyzet? Ezt sajnos csak akkor tudják meg, amikor már szaladnak a pénzük után. És higgyék el, egyre többen szaladnak…

“Ebben az országban mindent lehet!”

Vigyázzunk, mert az előbb említett mondat manapság még attól is elhangozhat, akiről mindaddig - úgy néz tévesen, - de többet gondolnánk.

Lakberendezéssel, kivitelezéssel kapcsolatos további információk: www.1kislakberendezes.hu

 

Utóirat: A cikk írója köszönetet mond ez úton is azoknak a kivitelezőknek, akik minden odaadással, és szakmai hűséggel dolgoznak sokszor fűtetlen lakásokban, sokszor a mai gazdasági helyzet miatt az elfogadhatónak már alig nevezhetően lealkudott árak mellett is, úgy hogy közben továbbra is minőségi munkát végeznek.

Amennyiben hasznosnak tartja ezt a cikket, kérem küldje el ismerőseinek is!

Címkék: énblog blog vélemény magyarország képek gondolatok építkezés életmód mindennapok hirek gondolatébresztő életképek megmondás otthon élménybeszámolók lakberendező blog épíkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr932681204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.