Ma már egyre többen jutnak el arra az elhatározásra, hogy lakberendező segítségét vegyék igénybe lakásuk berendezési terveinek elkészítéséhez.

Ennek oka általában időhiány, vagy tanácstalanság, de előfordulhat az is, hogy egy családon belüli túl sok elképzelés összehangolása miatt kell szakembert bevonni a munkába.

Lakberendezői tevékenységem során a munkafolyamat elkezdésekor a stílus meghatározása mellett a funkcionális igények felmérését sem hagyom szem elől téveszteni. Kicsinyenként nem mindent az ügyfélre zúdítva kezdem el a munkát az alaprajzi lehetőségek felvázolásával, majd további közös egyeztetés eredményeként megrajzolom a végleges alaprajzi változatot, amihez már konkrét színtervet is készítek.

Ezután a látványtervekhez szükséges méretarányos falnézeteket rajzolom megahol pontos egyeztetéssel megbeszéljük, hogy az ügyfél, egy adott falszakaszon kb. mennyi könyvet szeretne elhelyezni, ehhez inkább a nyitott, vagy a zárt bútorokat kedveli, igényt tart-e fiókos szekrényelemekre stb.

A több órás egyeztetés eredményeként születnek meg a színezett látványtervek, aminek elfogadásával kezdem meg az összes kivitelezőnek szükséges kiviteli terv elkészítését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindeközben már többnyire túl vagyunk a hideg és melegburkolatok kiválasztásán, a bútorok színeinek anyagainak meghatározásán, s amíg a kivitelezők az árajánlatot készítik addig mi a további beszerzéshez szükséges üzletek lelátogatásával foglalkozunk.

A tervezés általában egy-másfél hónapot vesz igénybe, aminek során minden egyes munkafázis végleges elfogadása után születnek meg az újabb és újabb tervek, így nem érheti meglepetés a megbízót, mert a tervek elkészítésének szerves része minden egyes gesztusa, minden egyes konkrét kívánsága, amit a lakberendezőnek figyelembe kell venni, valamint esetleges tanácstalanság esetén a helyes útra is kell terelgetnie, hiszen ezzel a feladattal bízták meg.

Nagyon nagy szükség van arra, hogy egy bizalmi kapcsolat kialakuljon, ahol a megbízó is érzi, hogy érte vannak és a lakberendező is érzi, hogy az egyes megbeszélések alkalmával az arra fordított időt ügyfelei maximálisan csak a közösen megbeszéltekre koncentrálva töltenek el egy közös ügy érdekében.

További lakberendezéssel kapcsolatos információk: a www.1kislakberendezes.hu weboldalomon

Ingyenes árajánlat kérés a 06-30-9512-765-ös telefonszámon

Címkék: énblog blog gondolatok építkezés életmód lakás életképek otthon lakberendezés élménybeszámolók lakberendező lakberendező blog

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr302111175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.