Ügyfeleimmel való első találkozásaim alkalmával már többször felmerült az a kérdés, hogy van-e olyan stílusirányzat, amit előszeretettel ajánlok, vagy valami arra utaló jel, amiről az általam berendezett lakásról kiderülhet, hogy személy szerint én jártam ott lakberendezőként.

Ilyenkor egyesek számára meglepetésként, de többek számára megnyugtatásként hangzik a válasz, hogy remélem, hogy nincs!

Minden egyes ügyfelemet meg szoktam nyugtatni, hogy lakásának kialakításakor első számú szempontként veszem figyelembe, hogy az ott lakóknak mi az előzetes elképzelésük leendő otthonukkal kapcsolatban. Ennek hiányában pedig sokszor több órás beszélgetés eredményeként határozzuk meg a tervezés elindításához szükséges alapvető meghatározásokat, mind a stílust, mind pedig a funkciót illetően.

A referencia képeket nézegetve azonban rájöttem, hogy két dolog kapcsán még is csak akad valami azonosság. Az egyik a gipszkartonrendszerekbe épített halogének, a másik az épített fürdőszoba bútor. 
 

Ez utóbbiról írnék most pár mondatot.

 

Abban gondolom, mindenki egyetért velem, hogy nemcsak burkolóanyag kínálat, de a fürdőszoba bútorok választékában is ellehet tévedni, a választék olyan nagy, hogy nincs ember, aki ne találna számára megfelelőt!

Hogy miért ajánlom mégis előszeretettel a burkoló által elkészített az ytongfalazattal épített és csempével burkolt fürdőszobabútort?

Egyrészt a mindenki számára elérhető ára miatt, másrészt a hely maximális kihasználhatósága, a praktikussága, a tisztán tarthatósága, a könnyű kivitelezhetősége és fantáziánk felhasználásával a változatos kialakíthatósága miatt! 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdjük az árral:

 

előnye, hogy anyagi lehetőségeinkhez mérten tudjuk kialakítani, akár évek elteltével is tovább tudjuk gondolni, készíteni.  Hiszen a falazat megépítése és burkolása után, a legegyszerűbb beépített mosdóval és csappal is olyan eleganciát és rendet tud sugallni, ami pénztárcánktól függően évek múltán kiegészülhet, a már amúgy is tönkre ment csaptelep helyett egy nívósabb darabbal, illetve akár egy éldizájn mosdóval is, és akkor még mindig nem az 5-600. 000 Ft-os mosdószekrény áránál tartunk!
A mosdó alatti részt házilag is bepolcozhatjuk, ajtó helyett egyenlőre rakhatunk rúdra felfűzött függöny anyagot, később akár kihúzható fémkosárral, szennyes ruhatartóval egészíthetjük ki. Egy ideig hagyhatjuk nyitottan a meglévő stílushoz illő tárolódobozokkal ellátva, később pedig készíttethetünk rá ajtót, vagy úgy tervezzük meg, hogy kész ajtólapot lehessen rászerelni. Ezeket persze mindig előre meg kell tervezni!
 

 

A hely kihasználása:

 

mivel nem üzletben kapható késztermékről van szó, ezért pl. faltól falig tudjuk megépíteni, aminek előnye az, hogy nem marad ki itt-ott 5-10 cm, ami sem látványnak nem kellemes, másrészt a felmosásánál sem ideális. A beépített mosdó mellett szintén elférhet a félig beépített mosógép, illetve ha beépíthető mosógépünk van, akkor ajtóval is elláthatjuk a falazatot. Előzőnél arra kell ügyelni, hogy a motornak legyen megfelelő szellőzése, tehát ajtót semmiképpen sem tehetünk elé, és ha valaki többször szokta beindítani egymás után, akkor az építmény vízszintes részére /amit én, pl. lépésálló hungarocellből szoktam elkészíttetni/ egy szellőző rácsot érdemes beépíttetni. 
 

Könnyű kivitelezhetősége:

akár házilag is elkészíthető, de ha már úgy is ott van a burkoló, akkor érdemes inkább szakemberre bízni, hiszen az ytongtéglát /amihez megfelelő ytong habarcs alkalmazása szükséges/ érdemes a falba „bekötni”, a vízszintes részeket vízálló anyaggal bevonni és a fugázásnál a megfelelő helyeken szaniterszilikont használni, aminek szép, egyenletes kivitelezését inkább hagyjuk szakemberre!
Viszont ha már megterveztük bútorunkat, akkor a burkolással egyidejűleg elkészülhet!

Megjelenésének változatossága:

 

tényleg csak a fantáziánk szab határt, hiszen megbolondíthatjuk üvegpolccal, üvegtéglával, vagy éppen fonott kosarakkal, fém vagy kovácsoltvas kiegészítőkkel, a fürdőszoba csempéjével, azonos burkolattal, vagy attól éppen eltérően kiemelni a többitől. Felhasználhatjuk a ház összes megmaradt felesleges hidegburkolatát összetörve vegyesen, vagy mozaikcsempével a fürdőszoba ékévé tenni, lehet ülőrészt kialakítani vele az ablak alatt, tároló dobozzal, vagy fiókkal ellátva.
 

Készíttethetünk hozzá egyedi méretű vagy formájú, a csempe színéhez, hangulatához illő képkerettel tükröt, amit tovább lehet vinni polc formájában, vagy a falra ragasztott tükör köré a csempéhez illő dekorból keretet!
De természetesen lehet kész, vagy egyedileg készített fürdőszoba szekrényt tenni fölé /én inkább az egyedire szavaznék/.
 

Egyetlen általam ismert hátránya, hogy költözésnél nem vihetjük magunkkal! 
A lakás értékét azonban növeli, és valóban egyedivé teszi!
 

További referenciaképek a www.1kislakberendezes.hu weboldalon

Címkék: énblog blog építkezés életmód lakás mindennapok lakberendezés élménybeszámolók lakberendező lakberendező blog épíkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://1kislakberendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr281717046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.