Ezt a 100 nm-es lakást ügyfeleim fehérre festve vették át az építtető cégtől a XIII.kerületben. A lakberendezési tervek elkészítésére és  a kivitelezés befejezésére kértek fel. Így a bútorozás/függönyözés és díszítéseken kívül sor került a konyha pici átalakítására, hogy azt praktikusabban lehessen majd használni és a lámpák számainak és helyeinek átgondolására.

A terveket és a lakás végleges átadását 2019-ben a fotókat 2020. novemberében készítettük. :-)

A fotókon látható két üvegfestmény Csupor Ágnes munkája.

 

eloszoba_lakberendezese.jpg

konyha_lakberendezese.jpg

csupor_agnes_festmeny.jpg

referenciamunka.jpg

lakberendezes_budapest.jpg

lakberendezo_referenciakep.jpg

falikep_keszites_egyedi.jpg

haloszoba_lakberendezese.jpg

csupor_agnes_mukaja.jpg

haloszoba_tervezese.jpg

gyerekszoba_tervezese.jpg

kislanyszoba.jpg

 

Címkék: életmód lakás mindennapok hirek életképek felújítás tervezés otthon lakberendezés lakásfelújítás konyha bútor gyerekszoba élménybeszámolók lakberendező látványtervezés lakberendezo lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás függönyözés látványtervek generál kivitelezés konyha készítés konyha tervezés Gipszkartonozás lakberendezése gyerekszobák lakberendezése lakásfelújítás Szentendre lakberendezési tanács lakberendezés Budapest felújíttott lakás gyerekszoba tervezese Csupor agnes

Ennek a 88 nm-es budai lakásnak a tulajdonosaitól nem csak a tervezésre, de a kivitelezés megszervezésére és lebonyolítására is felkértek.

 veglegesitett_alaprajz.jpg

A teljesen lerombolt állapotú lakásban  az ablakos és ajtók cseréin kívül válaszfalakat is építettünk. Teljes víz-fűtés és villanyszerelési munkálatokat végeztünk.

A kivitelezés befejezésével a lakás 3/4 részt berendezve várja új tulajdonosát!

További lakberendezéssel és kivitelezéssel kapcsolatos információk: www.egykislakberendezes.hu

 0.jpg4_1.jpg

6_1.jpg

7_2.jpg

 10_1.jpg

11.jpg

 

9.jpg

Budapest 88 nm-es lakás felújítása. Ügyfeleimtől a tervezésen kívül a lakás kivitelezésének lebonyolítására is felkértek. Az elég lerombolt állapotú lakásban ablak-ajtócserére, komplett fűtésrendszer és villanyszerelés kialakítására is sor került a szépészeten kívül. (hideg-melegburkolás, gipszkartonozás, festés). A kivitelezés végeztével a lakás 3/4 részt berendezve várja jelenleg új tulajdonosát.

 

Címkék: felújítás villanyszerelés lakberendezés asztalos lakberendező ablakcsere lakberendezők generál kivitelezés konyha tervezés amerikai konyhás nappali eladó lakás budán felújíttott lakás berendezett lakás

Pest megyében lévő kétszintes családi ház "Ilyen lett képei" :-)

t4.jpg

t_102.jpg

t_12.jpg

t_36.jpg

 

További referencia képek megtekenthetők: www.egykislakberendezes.hu

 

Címkék: konyha építkezés életmód lakás életképek tervezés otthon lakberendezés lakásfelújítás konyha bútor hálószoba lakberendező lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők Ilyen volt- Ilyen lett képek lakás átalakítás lakás felújítás függönyözés konyha tervezés Gipszkartonozás lakberendezése lakberendezési tanács

Mostani bejegyzésem azoknak szól, akik építkezni szeretnének. Elszántak, csak lehet, hogy egy-két dologban még kicsit tájékozatlanok.  Sajnos az elmúlt két év (2017-2018) során az építőanyagok  és a munkadíjak is kezdtek az egekbe szállni, és ez jövőre sem lesz másképpen. A kivitelezők, akik jelenleg egyre kevesebben vannak, már most alig bírják elvégezni a bevállalt munkáikat.

14_budakalaszi_haloszoba_lakberendezes.jpg

Amiért ezeket a sorokat íróm, az egy kis segítségi szándék azoknak, akik mindezek ellenére mernek és akarnak  új házat építeni. Saját építkezésemből és ügyfeleimnél látottak és tapasztaltak alapján azt kell mondjam a legfontosabb egy jól dolgozó és megbízható kivitelező (lehetőleg generálkivitelező) megtalálása, aki már a kezdetek kezdetén szimpatikus, átlátható árajánlatot tud adni, a felmerült kérdésekre türelmesen és készségesen válaszol.

(Ebből már meglehet ítélni azt is, hogy egy esetleges konfliktus esetén milyen reakciókra számíthatunk a kivitelezés során.)

Szintén nagyon fontos, hogy egy olyan műszaki ellenőrt bízzunk meg, akin látszik, hogy szereti a szakmáját, mert Ő lesz az építkezés során az építtető jobbkeze!

Ő lesz az, aki rávilágít a kivitelezők munkájának minőségére, mivel Ő az építtető embere , ezért független legyen a generálkivitelezőtől.

Nem úgy mint a műszaki vezetők, akiket általában az aktuális kivitelező, vagy generálkivitelező hoz magával, (villanyszereléshez, vízgáz szereléshez, kőműveshez, ácshoz), őket még a műszaki ellenőr is felülbírálhatja.

Egy jó műszaki ellenőr nem csak a munka minőségét tarthatja szemmel, de egy építkezés során vannak olyan történések is, amiknek igazából " nincs gazdájuk" , pl. ha a generálkivitelezőtől független kivitelezők is megjelennek, nem biztos, hogy azoknak a megjelenésére bárki is odafigyel, és így előfordulhat, hogy nem időben jelennek meg az építkezésen, mert pl. nem tudták, hogy már ott tart az építkezés, ahol éppen tart. :-) 

Ezért a műszaki ellenőrt mindenképpen érdemes sűrűn kihívni még akkor is, ha ez plusz költséggel jár, mert sokkal nagyobb károk keletkezhetnek a megjelenése nélkül, mintsem ezt ki lehessen spórolni. 

12_budakalaszi_konyha-etkezo_lakberendezese.jpg

Az sem egy elhanyagolható szempont, hogy amennyiben nem szeretnék, hogy a nem kis költséggel megépített házban már lakva derüljön ki, hogy a konyha jobb lett volna, ha nem olyan kiosztásban lett volna legyártva, vagy jobb lett volna, ha még ide-meg oda került volna konnektor-lámpa stb, vagy egy beltéri ajtó egy kicsivel arrébb került volna, akkor érdemes már az elején lakberendező segítségét bevonni!

A legjobb ha már a ház megépítésének kezdte előtt pár hónappal, - hogy legyen idő a lakberendezőnek is a tervezésre - de még jobb, ha a ház  tervezésével  egy időben, mert még az is előfordulhat, hogy még egy ablak is arrébb kell hogy kerüljön, mint ahogy azt az építész gondolta! 

Lakberendezéssel-Kivitelezéssel kapcsolatban további információ: http://www.egykislakberendezes.hu

10_budakalaszi_etkezo_lakberendezese.jpg

 

 

 

Címkék: énblog konyha építkezés életmód lakás mindennapok fotók életképek tervezés otthon lakberendezés konyha bútor hálószoba élménybeszámolók lakberendező látványtervezés lakberendezők műszaki ellenőr lakberendező blog épíkezés konyhagép Építkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás függönyözés látványtervek konyha készítés konyha tervezés Fürdőszoba tervezés lakberendező Szentendrén Lakberendezés Budakalász műszaki vezető

12.gif
Ez az alig 40 nm alapterületi belvárosi lakás nagyon rossz műszaki és esztétikai állapotban volt, amikor ügyfeleim felkértek tervezésére és a kivitelezés lebonyolítására. Gyakorlatilag csak a magas fa beltéri ajtók, a régi parketta és az ablakok maradtak meg, egyébként mindent ki kellett cserélni. Egy alacsony belmagasságú alvó galéria kialakítására is sor került a felújítás során. Így várja most a Budapestre látogatogat ez a pici, immáron részben antik jellegű felújított bútorokkal is rendelkező kis lakás. A lakás eredeti, kivitelezés közbeni és mostani állapotáról csatolok most pár képet.  További információk lakberendezéssel kapcsolatban: www.egykislakberendezes.hu 

3_10.gif

2_14.gif

1_10.gif


4_9.gif5_7.gif



13.gif



15_konyha_kanapeval.gif
11.gif





7_halo_1.gif

8_halo_2.gif

9galeria.gif

 

 

000.gif

14nappali.gif

Címkék: budapest építkezés életmód életképek lakberendezés fürdőszoba asztalos belsőépítészet lakberendező gipszkartonozás lakberendezési lakásfotók függönyözés bútor készítés 3D-s látványtervek Airbnb lakberendezési tanács lakberendezés Budapest berendezett lakás Airbnb Budapest


Tavalyi munkám ez a Budakalászon lévő családi ház, ahol teljes átalakításra került sor.

Burkolatok, nyílászárók és új konyhabútor is került a házba az új bútorozáson kívül.

Képek az eredeti állapotról:

ilyen_volt_2.jpg

ilyen_volt_1.jpg

A kb. 15 évvel ezelött még közkedvelt falfestési megoldásokat most visszafogott árnyalatokra és tapéta díszítésre cseréltem. A zöld cserépkályhát megszüntettük és az ügyfél kérésére kandallót sem terveztünk be.

Képek a tervekről:

1_2.jpg

Nappali-konyha látványterve az étkező felöl.

2_2.jpg

Nappali-konyha látványterve a nappali felöl.

3_2.jpg

Nappali-konyha látványterve az étkezőből nézve.

4.jpg

Nappali látványterve a konyhából nézve.

 

5_1.jpg

Előszoba-nappali-konyha-étkező látványterve a nappaliból nézve.

etkezo.jpg

Étkező látványterve a konyhából nézve.

A ház felújítási munkálatai novemberben elkészültek. Azóta az egyedi bútorok szerelése és a függönyözés történt meg a földszinti részen. Erről két kép előzetesen :-) - a többi kép várhatóan az emeleti rész elkészülte után kb. márciusra várható -

 

budalasz_2.gif

budakalasz_1.gif

További információk, referencia képek a : www.egykislakberendezes.hu  weboldalamon

Kis Judit okleveles lakberendező

06/30-9512-765

Címkék: építkezés életmód lakás mindennapok gondolatébresztő életképek tervezés otthon lakberendezés festés lakásfelújítás konyha bútor lakberendező látványtervezés gipszkartonozás lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők Ilyen volt- Ilyen lett képek lakás átalakítás függönyözés bútor tervezés bútor készítés konyha tervezés lakberendezés Szentendre lakberendezési tanács Lakberendezés Budakalász

vintage.jpg

A vintage stílus néhány éve igen nagy népszerűségnek örvend a lakberendezésben, a romantikus stílus kedvelői (elsősorban a nők) azért kedvelik mert mind önmagában, mind más stílusokkal kombinála megállja a helyét otthonainkban,melynek különösen egyedi hatást kölcsönöz. 

A vintage és elemei

A francia eredetú vintage szó eredetileg egy borászati szakkifejezés, mely a bor magas minőségére és régiségére, patinájára utalt. A borászatból aztán gyorsan átvették a kifejezést a divatcégek és a lakberendezők, akik a régies vonalvezetésű, ódon mintával rendelkező ruhákra és berendezési tárgyakra alkalmazták.

A divatirányzat aztán önálló éltetre kelt, és világszerte elterjedt, magyarra, "bazári kacat"-ként szokták fordítani a kifejezést, mely azért is találó, mivel a vintage-ban alkalmazott ódon bútorok, kiegészítők bolhapiacokon, régiségkereskedésekben cserélnek gazdát.

A vintage divatirányzat legfőbb jellemzői a lakberendezésben:

- az összkép fokozására gyakran alkalmaz régi berendezési tárgyakat újakkal párhuzamosan, mindezt      romantikus stílusban, melynek fő vezérelve az egyediség és a romantikus hangulat.

- az alkalmazott tárgyak régiek vagy régiesek, szándékosan koptatottak, használt hatást keltve

- a bútorok színeikben visszafogottak, a színek csupán csak a lakástextileken dominálnak, így kiegyensúlyozott  harmonikus lesz az összhatás

- dominánsak a természetes anyagok: a fa, a vesszőkosarak, különféle kavicsok, a csipke , a porcelán, a  kovácsoltvas

- kiegészítőként gyakran jelennek meg a régi fényképek ódon keretbe foglalva, grafikák, akvarellek, madárkalitka,  természetes anyagból készült kaspók

- a vintage nosztalgikus, érzésekkel teli, ugyanakkor vidám hangulatot áraszt, és még az is előfordul, hogy a régi  tárgyak új funkciót kapnak, így lesz székből polc vagy éjjeliszekrény, utazóládából ágyneműtartó

- gyakori jelenség, hogy a vintage stílus kedvelői saját maguk készítenek vagy alakítanak át tárgyakat: festenek  át bútorokat, vagy készítenek kisebb-nagyobb kiegészítőket

- a vintage stílus jellemző színei: lágy pasztellszínek, pl. rózsaszín, tört fehér, homokszín, halvány kék és zöld

vintage5.jpg

 

 Így rendezd be a  lakást!

Ha vintage stílusban szeretnénk berendezni a lakásunkat, vagy annak egy helyiségét, akkor figyelmünknek a lakberendezés minden elemére ki kell terjednie, hiszen csak így kaphatunk harmonikus, kiegyensúlyozott hatást. Különös körültekintéssel kell eljárnunk a bútorok, a lakástextilek (szőnyegek, függönyök) és más kiegészítők kiválasztásánál. Ha bútort választunk, akkor az mindenképpen fából készüljön . Kevés számú anyagot használjunk, kerüljük a harsány, dinamikus színeket, a sokféle mintázatot. A természetességre és az egyszerűségre kell törekednünk.

Ma már számos jó példát találhatunk lakberendezési magazinokban, vagy ha egyszerűen megnézzük az ingatlanhirdetéseket, a budapesti eladó lakások közül több vintage stílusban berendezett lakást is találhatunk.

Szerencsére a lakberendezési áruházak kínálata is óriási e témában. Szinte nincs is olyan lakberendezési üzlet, ahol ne találkoznánk vitage stílusú kiegészítőkkel, lakberendezési tárgyakkal. A tömegáruk helyett azonban részesítsük előnyben a saját magunk által megálmodott, átalakított tárgyakat, bútorokat. Nézzünk körül a régiségek piacán, bolhapiacokon, a nagyszülők padlásán és az ott talált, régen elfeledett bútorokat, kiegészítőket - esetleg funkciójukat megváltoztatva - készítsük el a saját, egyedi bútorunkat, kiegészítőnket!

Így, amellett, hogy anyagilag is jobban járunk, egyedi bútorunk lesz, és még a kidobásra ítélt tárgyakat is újra hasznosíthatjuk!

vintage3.jpg

 

 A képek forrása: Pinterest.com

 

Címkék: vintage képek gondolatok életmód lakás mindennapok gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés fürdőszoba lakásfelújítás nappali lakberendező lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők Ilyen volt- Ilyen lett képek lakás átalakítás függönyözés konyha tervezés lakásfelújítás Szentendre lakberendezési tanács

A lakásunk vagy családi házunk átépítési és felújítási munkálatainak ideje főleg a tavasz és a nyár. A pontos, mindenre kiterjedő kivitelezéshez és a váratlan helyezetek elkerüléséhez azonban alapos tervezés szükségeltetik, aminek kiváló ideje a hosszú, téli esték.

20150922_151720.jpg

 

Először is azt kell végig gondolnunk, hogy milyen változtatásokat szeretnénk a lakásunkon végrehajtani.

Ha gyökeres változtatásban, átépítésben, falak áthelyezésében, ablakok cseréin is gondolkodunk, akkor tudnunk kell, hogy ezek engedélykötelesek is lehetnek. Tehát mielőtt majd nekilátunk a munkálatokhoz, ki kell kérnünk a szükséges szakhatósági engedélyeket, ellenkező esetben komoly bírságra vagy az építkezés leállítására is számíthatunk.

Falak kivétele, áthelyezése esetén szükséges lehet egy statikus véleménye is, aki megvizsgálja, hogy kivehető-e az adott falszakasz, vagy éppen az tölt be tetőszerkezet-tartó funkciót. Ezeket az előkészületeket akár télen is megtehetjük, ha már megvan az átalakítás pontos terve, hogy tavasszal rögtön neki tudjunk kezdeni a tényleges munkálatoknak és ne veszítsünk időt.

A tervezés következő lépése annak átgondolása, hogy az átépítés igényel-e majd vízszerelési munkálatokat vagy áramszerelést (ez utóbbit szinte mindig). Ha a konyha vagy a fürdőszoba átalakítása is szóba kerül, akkor szinte majdnem mindig kiderül, hogy a vízvezetékek elhasználódtak és megértek a cserére. Ez egészen pontosan természetesen csak a csempe,  megbontásakor fog kiderülni, de mindenképpen számítsunk rá.

Jobban is járunk, ha egyidejűleg elvégezzük a vízszerelést is, nem utólag, a szép, új csempét kell majd leverni egy csöpögő, folyó vezeték miatt.

 20150909_113743.jpg

Tervezzük meg ezt követően a munkálatok anyagköltségeit és annak költségvonzatát. Ha saját magunk nem értünk a felújítás gyakorlati oldalához, akkor elindulhatunk a tervezett munkákhoz árajánlatokat kérni a kivitelezőktől. Ez is beletelik egy-két hónapba, amikorra ki tudjuk választani az árban és hozzáállásban is legmegfelelőbb mestereket. Némiképp könnyebb a dolgunk, ha egy generálkivitelezőt bízunk meg a munkálatok elvégzésével, mert akkor egy-két gonddal kevesebb teher ül majd a mi vállunkon.

Tervezzük meg a munkák kezdetét, és a mesterekkel konzultálva a szükséges időt. Számítsunk rá, hogy még a legalaposabb tervezés esetén is közbejöhet bármi, ezért adjunk hozzá - egy-két hetet a kalkulált időintervallumhoz.

Gondoljuk át, hogy családunkkal hogyan, kinél fogjuk átvészelni a felújítás heteit, hiszen ha nagyobb átalakítást tervezünk, amely minden helyiséget érint,(vagy pl. a fürdőszobát) akkor a lakásunk arra az időszakra biztosan lakhatatlanná válik.

Készítsük fel a nagymamákat, rokonokat, hogy őket választottuk ki erre az időre, és ők tudják-e majd ezt vállalni.

 lakberendezes_szentendre.jpg

Érdemes egy keretösszeget is rendelni a felújítás munkálataihoz, mekkora az az összeg, amit semmiképpen sem szeretnénk átlépni. Az árajánlatokból már elég sok minden kiderül, a felújítás elkezdése előtt még tudjuk módosítani a szükséges kiadásokat, ha esetleg valamelyik tétel nem férne bele a tervezett költségekbe.

Az árajánlatkérésnél mindenképpen kérdezzünk rá, hogy az ár anyaggal együtt értendő-e, és ha igen, akkor milyen anyagokkal,  és bruttó vagy nettó árról beszélünk.

Ha mindezzel megvagyunk, akkor sem dőlhetünk hátra: érdemes elindulni ún. „tájékozódó” körútra”, melyen arról informálódunk, hogy milyen színvilágú csempéket, burkolatokat szeretnénk egy-egy helyiségbe, milyen legyen a falak színe, ahhoz milyen bútorokat, lámpatesteket fogunk majd választani. Az először furcsának vagy bizarrnak ható színekkel és stílusokkal is érdemes eljátszani gondolatban, lehet, hogy később már elképzelni sem tudjuk majdn élkülük az életünket! 

További információk vízszereléssel kapcsolatban: www.vizvezetek-szereles.hu

További információk lakberendezéssel kapcsolatban a : www.egykislakberendezes.hu weboldalon

F.B elérhetőségem: Egy Kis Lakberendezes

 

 

Címkék: építkezés életmód lakás mindennapok gondolatébresztő életképek tervezés otthon lakberendezés kőműves lakásfelújítás lakberendező látványtervezés gipszkartonozás lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők Ilyen volt- Ilyen lett képek lakás átalakítás konyha készítés konyha tervezés Gipszkartonozás Fürdőszoba tervezés víz-gáz szerelés lakásfelújítás Szentendre lakberendezés Szentendre

Sokan, ha meghallják azt a szót, hogy panellakás, azt gondolják, hogy ilyen építésű lakásokban nem lehet magas színvonalon lévő életkörülményeket teremteni.

Ugyan a múlt rendszer minden hibájára emlékeztetnek minket ezek az épületek, ám igényes hozzáállással itt is lehet szép, igényes, otthonos belső teremteni! Ne ódzkodjunk hát  az adásvételi szerződés aláírásától , vágjunk bele nyugodtan, hiszen az, hogy a falak nem téglából vannak, hanem panel elemekből, attól még ugyanúgy, szépíthető, felújítható, mint bármilyen más épület.

Ne a hátrányokra koncentráljunk!

lakberendezes.JPG

 

Pozitív hozzáállással és szemlélettel sok minden kihozható ezekből a lakásokból. Mivel itt a falak a legtöbb esetben nem változtathatóak, ezért a legtöbb problémát kreativitással kell megoldanunk, vagyis optikailag „átalakítani” a lakás kvalitásait. Általában a probléma gyökere, hogy a helyiségek nem elég nagyok, melyen a világos színek alkalmazásával javíthatunk. A világosabb színek tágítják a teret, tehát a kis helyiségek falainál világos falfestékeket vagy tapétát alkalmazzunk. Ugyanez igaz a bútorok színeinek kiválasztására.

A plafont mindig fessük egy vagy két árnyalattal világosabbra, mint a falakat, vagy az a legjobb, ha fehéren hagyjuk, ezzel felfelé tágítva teret. A padlóburkolatok se legyenek sötétek, csak egy-két árnyalattal  a falaknál, és hasznos lehet térnövelési szempontból, ha egységes padlóburkolatot alkalmazunk a lakás nagy részén, akár úgy is, hogy eltüntetjük a küszöböket. Nagyon jó megoldás, ha  az egész lakás területén ugyanazokat a színeket alkalmazzuk, esetleg árnyalatnyi különbségekkel.

Általánosságban is igaz, a kis területű lakásoknál pedig még inkább, hogy kerüljük a zsúfoltságot. A kevesebb, több, vagyis igyekezzünk inkább csak a legszükségesebb mennyiségű bútorral, kevesebb tárggyal berendezni a helyiségeket, és törekedjünk rá, hogy minden tárgynak legyen helye zárható szekrényekben, hiszen így kevesebb holmi marad a tekintet előtt, ami a rend és átláthatóság benyomását kelti. Tükrök alkalmazásával is tágíthatjuk a szűk tereket, de legyünk körültekintőek, és csak ott alkalmazzuk, ahol nem zavaró hatású.

Talán akkor járunk a legjobban, ha egyedi tervezésű bútorokkal rendezzük be a lakásunkat, hiszen így azok a terek is kihasználhatók (például plafonig érő szekrények), amelyek a készen kapható bútorokkal nem.

Játék a fényekkel

A fényforrások kiválasztása és  alkalmazása is sokat javíthat a lakás összképén. A központi megvilágítások mellett alkalmazzunk sok helyen helyi megvilágításokat,  gipszkarton álmennyezetbe épített spotlámpákat, irányított fényeket.

lakberendezo_szentendre.JPG

Legyen egyedi!

Törekedjünk az egyedi kialakítású helyiségekre. Használjunk minél több természetes burkolatot (pl. terméskövet, téglát)  a szoba egyik falát emeljük ki exkluzív tapétával, vagy pont ellenkezőleg erősítsük és egyben használjuk ki, hogy a beton megjelenítése (főleg a fiatalok körében) divatos lett, vegyünk beton utánzatú tapétát, vagy alkalmazzunk a konyhában betonból készült munkapult lapot.

 

További infók: weboldalamon

Facebook elérhetőségem: Kis Judit lakberendező

 

Címkék: képek életmód lakás mindennapok fotók életképek tervezés otthon lakberendezés panellakás lakberendező gipszkartonozás lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás konyha készítés konyha tervezés lakberendezés budán lakberendezés Szentendrén panellakás felújítása panellakás vásárlása panellakás lakberendezése lakberendező Szentendrén

Egy kerékpár elhelyezése egy több emeletes ház lakásában nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Nehéz úgy elhelyezni őket, hogy egyszerre legyen praktikus is és esztétikus is.

Természetesen a legjobb megoldás az, ha a társasháznak van egy közös bicikli tárolója, vagy rendelkezésre áll mindenkinek külön-külön zárható tároló helyiség, hiszen ebben az esetben jó helyen tudhatjuk kerékpárunkat, könnyen hozzáférhető és nem kell több emeletnyi le-fel szállítást nap mint nap megoldani.

Mivel a kerékpározás nagyon egészséges, és praktikus közlekedési eszköz, ne mondjunk le róla csak azért, mert emeleten lakunk.

Sokáig a társasházban lakók tárolhatták a kerékpárjukat a lépcsőházban is, ezt ma már a vonatkozó Tűzvédelmi Szabályzat miatt nem tehetjük meg, hiszen tűzvédelmi szempontból minden menekülési útvonalat szabadon kell hagyni, így a lépcsőházakban még a virágok elhelyezése is kérdéses, nemhogy a városi, cruiserkerékpároké.

 Ezen okokból kifolyólag, aki nem rendelkezik az említett tárolási lehetőségek valamelyikével, és lemondani sem szeretne a kerékpáros életmódról, annak marad a lakásban való kerékpártárolás. Igen, de hogyan?

Tároljuk a lakásban!

A leggyakoribb megoldások a falra szerelt akasztók segítségével történő tárolások, amely egy-egy kerékpárnál még akár megoldás is lehet, ám ha családonként 3-4 kerékpárt kell így tárolnunk, az már kicsit problémásabb. Persze az akasztók elhelyezhetők úgy, hogy a bicikliket függőlegesen állítva, egymás mellé több beférjen, ám így is kerülgetnünk kell majd őket. Jobb megoldás és kevesebb helyet is foglal az alábbi képen látható megoldás, mely lehetővé teszi, hogy három biciklit is tároljunk úgy, hogy ne nagyon akadályozzanak a mindennapi életben.

 biciklitar.jpg

Az alábbi tárolónak nagy előnye, hogy négy kerékpár tárolására alkalmas, és mivel nem rögzített helyen áll, ezért bármikor áthelyezhető:

 biciklitar2.jpg

Az alábbi két képen szereplő kerékpártároló ugyanezen koncepció alapján készült kis változtatással:

biciklitar3.jpg

Talán a legpraktikusabb megoldás, a mennyezetre rögzített megoldás, hiszen így nem vesz értékes teret és a közlekedésben sem zavar minket.

 biciklitar4.jpg

 

Lakberendezéssel kapcsolatos további információk a www.egykislakberendezes.hu weboldalon található

A képek forrása: www.pinterest.com

 

Címkék: budapest képek életmód lakás mindennapok gondolatébresztő fotók életképek otthon lakberendezés lakberendező lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás Lakberendezés Szentendrén kerékpár tárolás

 

A gyerekszoba berendezése általában nem a legegyszerűbb feladat, hiszen ez az a helyiség, amelynek egyszerre több funkciónak kell megfelelnie (pihenés, játék, tanulás, kikapcsolódás), és a legtöbbször a gyerekek dolgainak tárolására is szükség van. Tovább bonyolódik a helyzet, ha két vagy több gyermek osztozik a szobán, pláne, ha különböző neműek.

Ebben az esetben természetesen minden gyermek igényeit figyelembe kell venni, koruktól és nemüktől függően, ami nem egy egyszerű feladat. Érdemes ilyenkor elgondolkodni azon is, hogy lehetséges-e számukra a külön szoba kialakítása, és az átalakítás hoz-e annyi előnyt, mint amennyi hátránnyal jár, például marad-e elegendő hely a szobákban a játékra és a tárolásra is.

Kezdjük az elején!

Ha a gyerekszoba(k) kialakításán túl vagyunk, akkor jöhet a kellemesebb feladat, a szoba berendezése. Fontos, hogy a végeredmény majd egy nyugodt légkörű, barátságos, ugyanakkor vidám szoba legyen, ahol minden funkciónak helyet találtunk, és ahol – nem utolsósorban – gyermekeink is jól érzik majd magukat. Ha pici babának rendezünk be gyerekszobát, akkor a legfontosabb a megfelelő gyerekágy és némi tároló szekrény. Ahogy a gyerekek cseperednek, úgy változnak a funkciók: először több helyre lesz szükség a játékhoz, majd a játékoknak egyre több tároló szekrény szükséges. Ezt követően felmerülhet a kisebb méretű asztal és székek igénye a rajzoláshoz, időközben az ágy mérete is változik. Az iskolás kort elérve pedig a játékok helyét egyre inkább a tanulás veszi át, így mindenképpen szükség lesz íróasztalra és székekre. A kezdeti bababútorokat felváltják az ifjúsági szekrénysorok, bútorok, és jelentősen megkönnyíti a dolgunkat, ha egy elemes bútorcsaládból választunk, amelyek a későbbiekben is egymással variálhatók lesznek. Ha kellően előrelátóak vagyunk, akkor már a baba megérkezése előtt olyan bútorokat keresünk vagy tervezünk és gyártatunk le mi magunk, amelyek a későbbi funkcióknak és életkoroknak is megfelelnek. Ezzel sokat spórolhatunk, ugyanakkor nem a tömegtermékeket fogjuk használni, hanem gyermekeink bútorai biztosan egyediek lesznek, amely a mi ízlésünket tükrözi. Természetesen a gyári bútorokat is feldobhatjuk egy-egy egyedi kiegészítővel, például vidám, gyerekmintás fogantyúkkal.

A berendezés során törekedjünk arra, hogy a sok megoldandó funkció ellenére a gyerekszoba szellős, átlátható maradjon, legyen elegendő hely a játéknak, és a játékoknak. Így a gyermekeinket is könnyebb lesz a rendrakásra szoktatni, hiszen mindennek meglesz a saját helye.

A tárolás kérdése

A tárolás a gyerekszobában szülőként örök dilemma! Amikor már úgy gondoljuk, hogy mindennek van helye, akkor biztos jön egy új játék, aminek ismét helyet kell találni. A zsúfoltság érzésének elkerülése miatt a legjobb, ha zárt szekrényeket használunk tárolásra, és csak néhány nyitott polcot, ahol viszont mindig rendet tartunk. Így biztosíthatjuk, hogy a gyerekszoba ne tűnjön zsúfoltnak és rendetlennek, inkább átláthatónak és szellősnek.

Jó szolgálatot tesznek tárolás szempontjából a különféle komódok, amelyek lehetnek kisebbek és nagyobbak, és a gyerekek növekedésével sem kell folyamatosan lecserélni őket, hiszen minden korban jól kihasználhatók. Mivel alacsonyak, ezért a gyerekek bármelyik játékot elérik, míg egy magasabb szekrényen a felül lévő játékokkal aligha fognak játszani. Emellett esztétikusak, nem borítják be az egész falfelületet és tetőtérben is praktikusan elhelyezhetők.

 szentendren_lakberendezes.JPG

A tárolás a gyerekszobában szülőként örök dilemma! Amikor már úgy gondoljuk, hogy mindennek van helye, akkor biztos jön egy új játék, aminek ismét helyet kell találni. A zsúfoltság érzésének elkerülése miatt a legjobb, ha zárt szekrényeket használunk tárolásra, és csak néhány nyitott polcot, ahol viszont mindig rendet tartunk. Így biztosíthatjuk, hogy a gyerekszoba ne tűnjön zsúfoltnak és rendetlennek, inkább átláthatónak és szellősnek.

Jó szolgálatot tesznek tárolás szempontjából a különféle komódok, amelyek lehetnek kisebbek és nagyobbak, és a gyerekek növekedésével sem kell folyamatosan lecserélni őket, hiszen minden korban jól kihasználhatók. Mivel alacsonyak, ezért a gyerekek bármelyik játékot elérik, míg egy magasabb szekrényen a felül lévő játékokkal aligha fognak játszani. Emellett esztétikusak, nem borítják be az egész falfelületet és tetőtérben is praktikusan elhelyezhetők.

További képek, információk lakberendezés témában: www.egykislakberendezes.hu

Címkék: képek életmód lakás mindennapok gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés lakásfelújítás élménybeszámolók lakberendező látványtervezés lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás látványtervek lakberendezése gyerekszobák lakberendezése Lakberendezés Szentendrén

A konyha a lakás egyik kiemelt, központi terepe, egy család életében pedig sokszor döntő jelentőséggel bír, hiszen a lakás szíve, itt zajlanak a közös étkezések, a napi problémák megoldása, a nagy családi beszélgetések, és nem utolsósorban a kreatív sütés-főzések színtere is. Nem mindegy tehát, hogy hogyan rendezzük be, hiszen mindezen funkcióknak meg kell felelnie, és talán ez a helyiség fogja legjobban tükrözni a személyiségünket is, ha körültekintően járunk el a berendezésekor.

 

A konyhai funkciók sokasága miatt egy konyhának meg kell felelnie néhány alapvető követelménynek: legyen könnyen tisztán tartható, minden pillanatban keltse a rendezettség érzését (és legyen rendezett is), ugyanakkor legyen meleg, otthonos és inspiráló környezet a család minden tagja részére, egyidejűleg legyen praktikus, amelyben a legfinomabb recepteket  tudjuk elkészíteni szeretteink részére. Ha egyterű a lakásunk, vagyis a konyha nyitott a nappali felé, akkor különösen oda kell figyelnünk arra, hogy e két helyiség stílusában harmonizáljon egymással.

A tervezés folyamatát alapvetően meghatározza a tulajdonosok stílusa, hiszen minden további erre épül. A tervezőnek a stílust kell a továbbiakban összehangolnia a rendelkezésre álló térrel és a különböző kényelmi funkciókkal. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a konyha berendezése a mindennapok használata során praktikus és könnyen használható legyen, ugyanakkor az sem mellékes, ha a konyha az otthonunk díszévé válik, amiben nap mint nap gyönyörködünk és örömünket leljük.

Tervezéskor nagyon fontos a tulajdonosok és a lakberendező együttműködése, hiszen így alakítható ki olyan berendezés, ami később mind funkciójában, mind kinézetében megfelel a tulajdonosok elképzeléseinek. A lakberendező munkája nem elhanyagolható, hiszen irányított kérdéseivel és nagy munkatapasztalatával olyan kérdésekre is ráirányíthatja a figyelmet, amelyek a tulajdonosokban esetleg fel sem merülnének, ám a későbbiekben mégis meghatározó szerepet töltenek be. A későbbiekben sok bosszúságtól és pénzkiadástól óvjuk meg magunkat egy alapos tervezéssel.

 

Bútorok és gépek

Ha újonnan épített ház konyhájának kialakításában gondolkozunk, mindig könnyebb dolgunk van, hiszen ebben az esetben előre lehet egyeztetni a mesterekkel, és a megtervezett konyha alapján módosíthatók az áramforrások helyei, a világítás, a kábelek vagy a vízvezetékek elhelyezése, a későbbi világítás kialakításának és háztartási gépek elhelyezésének megfelelően. Ha a lakás használtan vásárolt, és az előző tulajdonosok ízlése nem tükrözi az új tulajdonosokét, akik teljes átalakítást szeretnének, akkor a helyzet kissé bonyolultabb, ám nem reménytelen. Ilyenkor az átépítésnek lehetnek szerkezeti korlátai, de egy jó tervezéssel minden megoldható.

A konyhabútorok kiválasztása sem könnyű feladat, hiszen a választék óriási, ám ha egyedit szeretnénk, akkor érdemes a saját konyhánkra szabva elkészíttetni azt. Ezeket tervezzük meg alaposan, minden háztartási gépet helyezzünk bele, és legyen elegendő hely benne az edényeknek, tányéroknak, poharaknak, különféle élelmiszereknek. Ez utóbbira különösen akkor lehet szükségünk, ha csak egy kis alapterületű kamrával rendelkezünk, vagy egyáltalán nincs a lakásban kamra, hiszen így minden kamrában tárolandó dolgot a konyhabútorunkban kell „elrejteni”, ami szintén összetett feladat.

További információk lakberendezéssel, tervezéssel kapcsolatban: Kis Judit lakberendező

Vagy : F.B elérhetőség

Címkék: magyarország konyha képek életmód minimál lakás mindennapok hirek gondolatébresztő életképek tervezés otthon lakberendezés fürdőszoba konyha bútor élménybeszámolók lakberendező látványtervezés lakberendezo lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés konyhagép lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás látványtervek konyha készítés konyha tervezés lakberendezés érden főzőbemutató lakberendezés budán lakberendezése

 

24 éves ügyfelem ízlésvilágát tükrözi ez a kék üvegfallal tervezett, mélybarna bútorlapból készült konyhabútor. A lakás további bútorai még készülőben vannak, de a színvilág továbbra is a kék-fehér-barna árnyalatok felhasználásával lettek megtervezve. Ez az összeállítás ugyan sokaknak túl ridegnek tűnik, de egyre több fiatal férfi igényét tükrözi. A konyhában használatos üvegfal is sokakban kétségeket kelthet, de további ügyfeleim visszajelzése szerint a tisztán tarthatósága nem komplikáltabb, mint a hagyományos csempe felületé, sőt sokak szerint a heti kétszeri üvegtisztítóval való letörlése elegendő.

Az ilyen üvegfallal tervezett konyhabútor elengedhetetlen kiegészítője a felső szekrény aljára beépített LED-szalag, ami megfelelő fénnyel rendelkezik és vízálló típusai tökéletesen ellenáll  a keletkezett gőzöknek, ami esetenként más lámpa típusoknál gondot okozhat.

További referencia képek munkáimról: https://hu-hu.facebook.com/egykisalkberendezes

Címkék: blog konyha képek életmód lakás lámpa mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés tanácsok lakásfelújítás konyha bútor lakberendező lakberendezo lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés konyhagép LED lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás látványtervek konyha készítés konyha tervezés lakberendezése

Ügyfeleim 50-60 év közötti házaspár. Meglévő ülőgarnitúrájuk és étkező garnitúrájukhoz, valami fiatalosabbat, divatosabbat kértek tőlem.

 01_1.jpg201406231504.jpg

Első lépésben egy kis gipszkarton álmennyezettel és gipszkartonból épített polcos elválasztó fal építésével kezdtük a munkát. Valamint ha már egyszer úgy is ott vagyok,  akkor az addig még hiányzó csempét is pótoltuk a konyhában! :-)

201408131674.jpg

 201408261731.jpg

 

Egy kis LED-szalag, egy kis LED izzós spot, egy-két szép lámpa, új szőnyegek és új szekrény. Mind ez persze így utólag már egyszerűnek tűnik, de a gondos 1-1.5 hónapos tervezési idő azt hiszem meghozta a várva várt eredményt.

3_1.jpg

10.jpg

 

A meglévő székek szövetét is kicseréltettem és a sok kedves, utazásból származó dísztárgyaknak is jutott hely.

12.jpg

  További hírek, referencia képek: www.egykislakberendezes.hu

IMG_1062re.jpg

2_1.jpg

Címkék: budapest képek életmód lakás lámpa mindennapok fotók életképek otthon lakberendezés tapéta lakásfelújítás nappali élménybeszámolók lakberendező gipszkartonozás lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés LED lakásfotók lakásbelsők Ilyen volt- Ilyen lett képek lakás átalakítás lakás felújítás

Aki olyan szerencsésnek mondhatja magát, hogy gyermekének külön fürdőszobát tervezhet/terveztethet, annak íme egy kis összeállítás segítségül, hogy milyen anyagokat, termékeket használhat fel.

Hidegburkolat helyett meleg burkolat a padlóra: a szokásos hideg érzetet keltő hidegburkolat helyett,  ajánlatos a kifejezetten vizes helyiségekbe kifejlesztett meleg burkolatot tenni. Az úgynevezett Aqua Step laminált padlókat fürdőszobába és konyhai helyiségekbe tervezték azoknak, akik a fahatású anyagokat részesítik előnyben.

unnamed2.jpg

Az Aqua Step burkoló lapok teljes egészében vízállóak, semmilyen körülmények között nem púposodnak fel.

A fát élethűen helyettesíti, ezáltal kellemes, meleg, természetközeli érzetet nyújt otthonaikban. Ez a kiváló minőségű szintetikus gyanta alapanyagú padló, könnyen tisztítható vízzel, vagy felmosó szerrel is. Tökéletes sűrűségű anyagának köszönhetően, egy abszolút higénikus padlóról van szó, mely hosszú időn át baktérium- és csíra mentes marad, így tökéletes választás lehet allergiásoknak is.

A padló már megvan, de mit tegyünk a falra?

A konkrét gyermekmeséket megidéző csempék, vagy falmatricák helyett az időtállóbb és akár a felnőttek arcára is mosolyt csalogató csempe családok közül ideális választás lehet a Pardyz, vagy az Oxiker idei termékkollekciójából való válogatás.

A kreatív, vidám sokszínű dekor csempék színeit aztán könnyen tudjuk kombinálni a fürdőszobában lévő többi berendezési tárgy színeihez, formáihoz, hogy a végeredményként egy igazi gyerekbirodalmat tudjunk létrehozni.

 

 unnamed3.jpg

Ahhoz pedig hogy az i-re feltehessük azt a bizonyos pontot, érdemes a Laufen FloraKids szaniterei közül válogatni, ahol kifejezetten gyermekeknek szánt szaniterek közül válogathatunk. A szortiment tartalmaz gyermek WC-ket, vagy felnőtt WC-k átalakítására szánt gyermek WC ülőkéket, ami ergonómiai biztonságukkal, a legkisebbek igényeihez lettek kialakítva. A WC ülőke pl. nem csak méretében kicsi, hanem kétoldalt biztonságosan kiszélesedő részére nyugodtan rá is lehet támaszkodni. A vidám virágformájú megjelenés és a kukac formájú tükör pedig, kellemes időtöltést jelenthet még arra a fránya fogmosásra szánt időre is.

 unnamed1.jpg

A cikkben szereplő termékeket a VS Fűrdőszoba valamennyi üzletében megvásárolhatják!

Tervezéssel kapcsolatos további információk: www.egykislakberendezes.hu

Címkék: blog magyarország képek építkezés életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés fürdőszoba élménybeszámolók lakberendező lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás VS FŰRDŐSZOBA lakberendezés budán lakberendezése Fürdőszoba tervezés Laufen szaniter

Sokan úgy vélekednek, hogy a nappali berendezése egy igen egyszerű feladat a lakberendező tevékenységei között, hiszen nagyjából mindenki ugyanazt igényli: ülőgarnitúra, tv. nappali szekrénysor, és a elegendő csupán ezeket variálni, illetve a házigazda ízlésének megfelelőt kiválasztani és beállítani. A helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű.

Gondoljanak csak bele, hogy az elektromos berendezések, így a televízió, házimozi rendszerek, DVD lejátszók elhelyezése mennyi kábellel jár együtt, és nem az a legnehezebb feladat, hogy hová fúrjuk fel a fali konzolt az LCD televízió számára. Ez a munkának a legkönnyebb része.

Ahhoz, hogy a végén minden jól nézzen ki és ne éktelenkedjen egyetlen kábel sem olyan helyen, ahol bántaná a szemünket, jól megtervezett lakberendezési tervre van szükség. A lakberendező olyan helyzetekre is gondol jó előre, ami nekünk esetleg csak az adott munkafázishoz érve jutna eszünkbe: ja, tényleg: kellett volna helyet hagyni a kábeleknek is! Hogy ez a helyzet ne fordulhasson elő, jó, ha a nappali berendezésének megtervezését is szakemberre bízni. A lakberendező nem csak látványtervet készít, hanem ahhoz nagyon pontos kivitelezési terveket is, (ami természetesen pontos személyes helyszíni felmérést is igényel), ami minden részletre kiterjed, így a szakemberek biztosan mindent időben elhelyeznek a falban, hogy később csak csatlakoztatni kelljen hozzájuk a megfelelő berendezést.

Lakberendező segítségével és irányításával minden részletet alaposan átgondolhatnak jó előre: szeretnének-e helyi világítást (mert például van egy szép festményük, ritka szobruk, amit helyileg szeretnénk megvilágítani), vagy jól jönne-e egy álmennyezetbe épített spot-sor. Ezeknek mind előre beépített kábelcsatorna kell, amit célszerű még festés előtt kivitelezni.

 

Az sem mindegy, hogy a televíziót milyen környezetbe helyezzük el, fontos, hogy az elhelyezés módja illeszkedjen a nappali stílusához, ne legyen túl feltűnő és kirívó, hanem szerves egészet alkosson a berendezés többi részével. Ehhez többféle megoldást választhatunk: építhetjük szekrénybe (ilyenkor akár el is zárható), tehetjük polcos szekrénybe, körberakva könyvekkel, lehet egy kövekkel kirakott háttérben a falra szerelve, vagy ha ragaszkodunk a hagyományokhoz, választhatunk rusztikus tölgyből készült komódot a tárolására.

Ha a nappaliban kandalló is kiépítésre került, akkor el kell dönteni, hogy melyik legyen a nappali központja: inkább a kandalló felé irányuljon a figyelem, vagy inkább a televízió felé. Természetesen arra is lehetőség van, hogy ezt a két funkciót összehangoljuk, ez lehet a legoptimálisabb megoldás.

Akárhogy is döntenek, mindig  szem előtt kell tartani, hogy a nappalinak egyszerre kell megfelelni két funkciónak: alkalmas legyen vendégfogadásra is és feleljen meg az intimebb elfoglaltságoknak is. A megfelelő összhang kialakítására legjobb, ha szakemberre bízzák a berendezés és a feladatok megtervezését, így a későbbiekben nem érhet minket meglepetés.

 

További lakberendezéssel kapcsolatos információkat weboldalamon találhatnak: www.egykislakberendezes.hu

Tv fali konzolokkal kapcsolatban pedig ITT  lehet tájékozódni.

 

Címkék: blog budapest magyarország képek gondolatok építkezés életmód minimál lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés tanácsok lakásfelújítás nappali lakberendező látványtervezés lakberendezők lakberendező blog épíkezés LED lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás látványtervek veresegyházi lakberendezés lakberendezés budán lakberendezése Tv-konzol

3D-s hatás a lakberendezésben

Egyedien merész megoldásra vágyik? Különleges falak, modern enteriőrök? Mégis elegáns legyen azért az összhatás? Most a megvalósítása sem kell, hogy sokáig várasson magára, ugyanis akár már a csempézett falunk is lehet 3d-s hatású! Hogyan? 

KEP_01.jpg

Az idei év nagy trendje már a lakberendezés terén megmutatkozott: ez pedig a 3d-s hatás. Vagyis azok a faldíszítő és dekorációs megoldások, amikor a csempe - vagy sok esetben más, a fali csempét helyettesítő falburkoló, dekorációs elem - izgalmas mintázata nemcsak két dimenzióban jelenik meg, hanem egész elképesztő módon kiemelkedik a térből.

 KEP_02.jpg

A legújabb őrület tehát a 3D-s fali panelek, melyek közül a modern technika vívmányainak köszönhetően számtalan stílusból és megoldási koncepcióból válogathatunk.

A DUNIN gyár 3 különböző mérettel, és számtalan egyedi vagy éppen klasszikus stílusú fali paneljei között bátran érdemes válogatnunk, hogy otthonunk igazán ránk szabott, trendi és attraktív legyen!

 KEP_04.jpg

Némelyik kicsit avantgard, de ha megnézzük a teljes kínálatot, a természetesség jegyében éppen úgy találhatunk köztük kedvünkre valót. ha pedig igazán merészet szeretnénk, akkor az absztrakt minták vagy éppen a kígyóbőröket utánzó felületek sokszínű variánsaiból is lehet szemezgetni.

KEP_03.jpg

A DUNIN fali panelek gazdag választékát megtekinthetik a VS Fürdőszobaszalon üzleteiben!

 

 

 

 

 

 

Címkék: blog képek életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés lakásfelújítás lakberendező szaniter látványtervezés lakberendezo lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás látványtervek lakberendezése DUNIN

A természet ébredésével együtt, valamennyien vágyunk a megújulásra. Szívesen beszerzünk ilyenkor néhány, a legújabb trendekhez igazodó újdonságot. A szerencsésebbek pedig nem csak a gardróbjukat frissíthetik fel ilyenkor, hanem otthonukba is visznek némi változást, egy kis vérfrissítést...

Mit szólna, ha a papírcsónak többé nemcsak a kreatív sarokban, gyermekünk tanulószobájában – hanem a fürdőszobánkban is megjelenne? A Marmorin egyedi, több neves díjat is nyert designerei megalkották a PALERA „papírcsónak” mosdót.

01_foto_papircsonak_mosdo.jpg

A PALERA egyedi design, különleges, meglepő formavilág, mely meghatározó eleme lesz majd a fürdőszobának, ahová betervezi! Ez a jelleg nagyon erőteljes, így érdemes lesz majd hozzá alakítani a többi elem vagy berendezés stílusát is. Lehet például piros - fekete a fal, a csempe – a japán origami stílusát még tovább erősítve. Vagy válogathatunk a színes, vidám csempék között is, ha a gyerekeknek akarunk kedvezni.  Egy ennyire egyértelmű formához egyenesen dukál a szép és igazán hozzáillő csempe kiválasztása, melyet a VS Fürdőszoba üzleteinek gazdag és sokszínű kínálatából játszi könnyedséggel megtehetünk.

Most azonban nézzük máris tovább, milyen különlegesség található még a Marmorin Prestige termékek széles, ám egyedi palettáján! Íme, az előbb látott szögletes formák majdnem tökéletes ellentéte: a kellemes, lágyan lekerekített ívek, az ISAR nevű Prestige – kollekcióban. A család egy igazi különlegesség, ahol a lekerekített illetve a szögletes formák igen érdekes, modern keverékével szembesülhetünk. Kellemesen sarkított ívek, hosszúkás élek, valamint harmonikus ívek, és meglepő magasságok jellemzik ezt a 3 termékből álló családot.

 02_c_ISAR_KÁD.jpg

02_b_ISAR_KÁD.jpg

02_a_ISAR_KÁD.jpg

 


A szépséges Goccia kádra is érdemes még vetnünk néhány elismerő pillantást! Van is mire, hiszen a Marmorin kollekciók egyik legmerészebb darabja ez a „hajtogatott” kád, mely létezik a képen is látható alul fekete - fölül fehér változatban, de egyszínű hófehérben is választhatjuk. A fehér változat különlegessége a matt és a fényes felületek játéka az anyagban. Ebből is látni, milyen különleges és egyedi csodákat tudnak létrehozni öntött márványból… 

03_a_GOCCIA_kád_black_and_white.jpg  03_b_GOCCIA_kád_white.jpg

 

Mit érdemes tudunk erről a sokoldalú anyagról?

Az öntött márvány anyag - melyből előszeretettel gyártanak mosdókat és más szanitereket - korunk fejlesztése. Finomra őrölt gránitporból, üveggyantából áll, melyet összetömörítve, tömör, magas szilárdságú anyagot kapunk.  Felülete nemcsak könnyen tisztítható, hanem az esetleges, kisebb sérüléseket is egyszerűen javíthatjuk. A lengyel Marmorin gyár szakemberei többek között ezüstport is vegyítenek az anyagba - ez a már korábban bemutatott „Bio Cote” technológia, - mely meggátolja a baktériumok gyors elszaporodását a termékek felületén.

Egyedi, különleges formákat keres? Fontosak Önnek a legújabb trendek? Vagy egy nagyobb projekthez egyedi elképzelése van?

További információkat a V-S Fürdőszoba szaküzleteiben kaphat, ahol a szaküzlet munkatársainak készséges segítségével közel 600 féle formából lehet választani!

Elérhetőség: www.vsfurdoszoba.hu

 

Címkék: blog gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok hirek tervezés otthon lakberendezés tanácsok fürdőszoba lakásfelújítás lakberendező szaniter látványtervezés lakberendezo lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás VS FŰRDŐSZOBA lakberendezése marmorin

5.jpg

Egy lakásfelújítás, - ami egy átlagember életében nem túl gyakori esemény, így általában rutintalan – számos buktatóval együtt járó, sokszor családi békét is megzavaró eseménnyé tud fajulni.

De ha még ezeket a kellemetlenségeket meg is ússzuk, akkor is vannak sajnos olyan korlátok, - gondolok itt főleg a nem vár kiadásokra – amik igencsak el tudják venni az ember kedvét, de főleg terveinek megvalósításával kapcsolatos vágyálmaik tudnak pár hét, vagy pár hónap leforgása alatt szertefoszlani.

Általában az első hiba, amit az emberek többsége el is követ, hogy szeretnek olyan lakásokat megvásárolni, amiről azt gondolják, hogy szinte semmi anyagi ráfordítást nem igény majd saját igényeik kielégítésére átformálni, mert szépen ki van festve, vagy fel van csiszolva a parketta, már csak a bútorok hiányoznak!

Aztán kiderül, hogy csak egy új konyhagyártás esetén, mivel új, nagy teljesítményű gépek kerülnek majd beépítésre, fel kell fejleszteni a villamoshálózatot, és meg is van az első plusz kivitelező, akinek a munkájára előre nem számítottak, a villanyszerelő!

Ezt aztán vagy megoldják falon kívüli kábelcsatornákba, vagy ha igényesebbek, - és miért ne lennének azok :-) - akkor jön a falon belüli vezetékek elhelyezése a villanyórától a konyháig. Ha pedig már ott a villanyszerelő, akkor kiderülnek egyéb turpisságok is, pl. hogy a lakásban alig van földelt konnektor, stb.

 ZS8.jpg

A második nem vár kivitelező a festő, hiszen a kábelek falban való vezetéséhez, horonyjavítás, majd festés is szükséges!

Sokszor elfordul az is, hogy az ilyen szépen kifestett lakás esetében, az új tulajdonos szeme előtt lebeg egy gipszkarton álmennyezet lehetősége, amit nemrégiben látott a neten, vagy egy lakberendezési magazinban.

Jó gondolat! LED-szalagos hangulatvilágítás, több kapcsolóra köthető, esetleg állítható fejű spotok! Hmm!

Viszont, ilyenkor derül ki, hogy a gipszkarton álmennyezetbe kerülő lámpatestekhez villanyvezeték elvezetése is szükséges, azokhoz nem árt ha van kapcsoló is, valamint, hogy a gipszkarton falhoz, valamint a mennyezethez való csatlakozásánál szintén festőre lesz szükség. Ebből a néhány példából is kiderül, hogy számos esetben, a frissen kifestett és megvásárol lakás helyett jobb lett volna, pl. egy festésre várót megvásárolni!

Arról nem is beszélve, hogy egy felújított fürdőszoba, ami esetleg egy húsz, vagy annál is régebbi ingatlan esetében előfordul a legkockázatosabb befektetés. Mivel sokan szeretik úgy felújítani lakásaikat, amiben nem szeretnének még több 10 évet leélni, hogy a falban lévő csöveket meg nem cserélik ki!

Ezt a cikket azonban még sem csak azért írom, hogy ezekre a lehetőségekre felhívjam a figyelmüket.

A cikket főleg azoknak szánom, akik lakberendező segítségét szeretnék igénybe venni lakásuk újragondolásához. Sajnos egyre többen keresnek meg azzal a kéréssel, hogy ők csak látványterveket kérnek!

Ez úton szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy amennyiben lakberendező által készítettnek látványterveket, az nagyon jó út ahhoz, hogy megtudják hogyan nézhetne ki pl. a nappalijuk, vagy a konyhájuk!

De, nem elég ahhoz, hogy annak aztán gyakorlati haszna is legyen!

A gyakorlati haszna abban mutatkozik meg, hogy egy pontos kiírás készül pl. arról a konyhabútorról. A pontos kiírás alapján lehessen összehasonlítani a begyűjtött árakat, illetve a további beszerzése kerülő anyagok és kivitelezők munkájának árait is előre lehessen tudni. A gyakorlati haszna az, hogy egy a szakmájában évek óta folyamatosan dolgozó lakberendező, át tudja nézni ezeket az árajánlatokat és véleményezni tudja. Jól dolgozó kivitelezőket tud az ügyfél segítségére hívni, hogy előzetesen megnézze a lakás műszaki állapotát, és a beérkezett árajánlatok alapján segítségével feltud állítani Önnek egy olyan munkasorrendet, ami alapján minél kevesebbre csökkenhet a meglepetések száma!

G7_1.jpgondolják át, Önök egy lakberendező munkájával kapcsolatban rajzokat kérnek-e, vagy használható terveket!

Amennyiben lakberendező munkáját kérik, érdemes minden esetben kiviteli terveket is kérni, ami alapján a már említett pontos árajánlatokat be lehet gyűjteni!

Így pl. nem fognak abba a hibába esni, hogy  előre megrendeljék a nappaliba a kanapét, és a későbbiekben derül ki, hogy esetleg a víz-gázszerelő munkájára nem kerülhetne sor, ami egy sokkal fontosabb dolog, hiszen a kanapé kicserélésére a jövőben is ráérnek!

Így aztán lehet, hogy  a fürdőszoba felújítási terveiket kell elnapolni és egy olyan jövőbeli időpontra tenni, amikor már bent laknak a lakásban, ezzel újabb felfordulást és koszt eredményezve és újra az összes szakipari munka felvonultatásával kivitelezve!

Óva inteném azonban, azoktól a lakberendezőktől, akik személyes felmérés nélkül (?) készítenek kiviteli terveket! Ezzel ugyan a munkabére kevesebb lesz, viszont sajnos nem is ér annyit!  Amennyiben pedig pontos  árajánlatok begyűjtésére alkalmas kiviteli terveket szeretnének készíttetni, érdemes még a szükséges kivitelezők házhoz való kihívását is kérni, előzetes véleményezésre! Különben csak körülbelüli árajánlatokat fognak kapni!

A kiviteli tervekért járó megbízási összeg pedig töredéke annak, amit egy lakásfelújítás során veszíthetnek annak hiányában! 

Amennyiben kivitelezéssel és tervezéssel kapcsolatban további információkat szeretne olvasni, a www.egykislakberendezes.hu weboldalamon ezt megteheti.

Köszönöm, hogy elolvasta a cikket, remélem valóban gyakorlati haszna is volt!

Kis Judit lakberendező

 

Címkék: énblog blog budapest magyarország képek gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés lakásfelújítás konyha bútor élménybeszámolók lakberendező lakberendezők lakberendező blog épíkezés LED lakásfotók lakásbelsők Ilyen volt- Ilyen lett képek lakás átalakítás lakás felújítás konyha készítés

Az üvegszálas tapétát eleinte a külső falak megerősítő burkolataként használták az építőiparban, mára azonban előkelő helyet vívott ki magának beltéri falburkolatként is.

üvegszálas_tapéta.jpg

Nagy szilárdságú falburkolatként élettartama akár a 15-20 évet is elérheti, és elegendő időnként átfesteni ahhoz, hogy megunhatatlanná váljon. Mivel nagy ütő- és szakítószilárdsággal rendelkezik, ez megóvja a sérülésektől és a kopásoktól. Miután a kültéren használt üvegszövetet egyre finomabb szerkezetűre készítették, alkalmassá vált a belső terek burkolására is. A mai üvegtapéták szövésmintázata hasonló a textiltapétákéhoz, az előnyei pedig megkérdőjelezhetetlenek, ezért a mai modern lakásokban alkalmazása egyre gyakoribb.

A tapéta alapanyaga egy finom üvegszál, melyet különböző vastagságú fonallá sodornak, amelyből azután változatos szövet készül. Így igényesebb falakat alakíthatunk ki, mint a hagyományos textiltapéták alkalmazásával. A modern kivitelezésű tapéta egyéniséggel ruházza fel a helyiséget.

Az üvegszálas tapéta felhelyezése is rendkívül egyszerű, hiszen nem szükséges tökéletesre csiszolt fal a tapéta alá, elegendő, ha a nagyobb egyenetlenségeket kiküszöböljük. Az üvegszálas tapéta sajátossága, hogy a kisebb egyenetlenségeket, hibákat elfedi és kiegyenlíti. A nedves vagy rosszul szigetelt falak sem tesznek benne kárt anyagának köszönhetően. Sőt olyan erősnek bizonyult, hogy még azokat a falrészeket is megszilárdítja, amelyek mállásra hajlamosak. Ehhez azonban az szükséges, hogy az üvegszálas tapéták számára kifejlesztett, speciális ragasztót használjunk a felhelyezésekor. Az egyetlen tapéta a piacon, amely javítható, ez annak köszönhető, hogy illesztett módon helyezik a falra, így egy esetleges sérülés esetén elegendő a sérült szakaszt eltávolítani és kicserélni.

Alkalmas nagy igénybevételnek kitett falak és helyiségek burkolására, például előszobák, konyhák, nagy forgalmú terek vagy egész óvodák burkolására. Fontos kiemelnünk, hogy anyagának köszönhetően az üvegszálas tapéta nem éghető, így alkalmas lehet akár középületek burkolására is.

Tulajdonságaiból eredően a környezet védelme is megoldott alkalmazásával, hiszen nyitott pórusú szerkezete biztosítja a fal lélegzését, és megakadályozza a mikroorganizmusok elszaporodását. Emiatt a penészedés kiküszöbölhető, így az allergiás megbetegedésekben szenvedőknek is megfelelő választás.

Az üvegszövet alkalmazásával kialakíthatunk dekoratív falfelületeket a helyiségek belső terében, így kellemesebb összhatás érhető el. Változatos a mintázata, ami bizonyára kielégíti minden felhasználó igényeit.

További lakberendezéssel kapcsolatos infókat: weboldalamon találni

Címkék: énblog blog magyarország képek gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés tapéta élménybeszámolók lakberendező lakberendezo lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás lakberendezése üvegszövet

Fények és hangulatok, válogatás saját munkáimból, videó megtekintése: a szövegre klikkelve!

1_1.jpg

Címkék: énblog blog közélet videó magyarország képek gondolatok építkezés életmód minimál lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés hálószoba élménybeszámolók lakberendező lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás konyha tervezés lakberendező budafokon lakberendezés budán

logo_herend.png

A Moholy-Nagy Ösztöndíjpályázat legfőbb célja a fiatal tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatív ipart. A 35 év alatti, szakirányú végzettséggel rendelkező fiatal tervezők számára meghirdetett ösztöndíj orientációt jelent és értéket generál, szilárd kiindulópontot ad a kreatív és minőségi munkához a formatervezés valamennyi területén, innovatív programok és projektek megvalósítására.

További információk:  a Herendi Porcelánmanufaktúra honlapján

Címkék: blog közélet magyarország gondolatok életmód lakás mindennapok porcelán hirek gondolatébresztő fotók otthon lakberendezés lakberendező lakberendezők lakberendező blog herendi porcelán épíkezés Herend Herendi

XIII. kerületi lakás hálószobájának átalakulása

A szobának két ajtaja volt, azok is olyan helyen, hogy az ágyat csak az ablak alá lehetett elhelyezni, a falhoz tolva, úgy, hogy a másik oldalon a terasz ajtó volt!

Az egyik ajtó megszüntetésével és a másik ajtó arrébb tételével lehetett használhatóvá tenni ezt a hálószobát.

Képek a kivitelezésről:

b.jpg(kép a nappaliból nézve)

20130724328.jpg

(kép a hálószobából nézve)

 

Képek a mostani állapotról:

IMG_0592 re.jpg

IMG_0606 másolata.jpg

IMG_0616 másolata másolata.jpg

A fotókat Németh Csaba készítette: www.csabifoto.com

Facebook elérhetősége: Csabi Fotó

További képek, információk lakberendezéssel kapcsolatban: Kis Judit lakberendező

Facebook elérhetőség: F.B.

 

 

 

 

Címkék: énblog blog budapest közélet magyarország képek gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés hálószoba élménybeszámolók lakberendező lakberendezők lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők 3D-s látványtervek lakberendezése

 

A hazai piacon beszerezhető kőburkolatok kínálata szerencsére elég nagy ahhoz, hogy mindenki megtalálja a magának való darabokat.

Legyen akár mediterrán, vagy modern stílusú az otthonunk, megfelelő mértéktartás mellett, szép és exkluzív megjelenést tudunk elérni velük.

lakberendezés 1.jpg

( a képen szabálytalanul vágott kvarcit köveket látni)

De vajon tudja-e mindenki, hogy kiválasztásuknál mire kell ügyelni, bemutató falakon lévő kiválasztás esetén, mire kell és lehet számítani a megvásárolt termék esetében?

Amire mindenképpen felhívnám a figyelmüket azoknak, akik ilyen kőburkolatok vásárlását vették tervbe, hogy ez az a falburkolat, aminek az árával biztosan nem érdemes spórolni.

A minél kedvezőbb áron megvett burkolólapoknak sajnos megvan az a hátránya, hogy már olyan szabálytalan darabkákat is beletesznek a kiszállított termékek közé, aminek a felragasztását a burkoló fogja magasabb áron felragasztani, mivel sokkal több munkaórát vesz igénybe a felragasztása a válogatások miatt.

20131204778.jpg

 

A szabálytalan, vagyis nem egyenesen levágott darabkáknak még meg van az a hátulütője is, hogy a burkoló nem biztos, hogy egyeneses tudja tartani a sorokat, mivel ebben az esetben a darabkák magasságai is különböznek egymástól.

Ha még is ilyen burkolatot vásárolnak, akkor érdemes már egyből a kivitelezés megkezdése előtt elhatározni, hogy a burkolólapok nem fognak egyenes sorokat alkotni. Akkor inkább legyen direkt hullámos az elrendezés, mintsem bizonyos magasságig egyenes, és utána „váratlanul” hullámos.

A  természetes kőburkolatok kiválasztásánál a bemutató falakon lévő burkolatokról még azt is érdemes előre tudni, hogy mivel természetes anyagról van szó, ezért a kiszállított termék színben eltérhet a bemutatóterembe látottól. Ennek oka, hogy a bemutatóteremben lévő terméket lehet, hogy 2 éve bányászták ki, amit meg most vásárolnak, azt meg már lehet, hogy idén, az eredeti lelőhelytől távolabb eső részről való.

lakberendezés 3..jpg

(a képen szabályosan vágott himalájai kvarcit kőburkolatot látunk)

Amire biztosan érdemes odafigyelni, hogy ezeknek a köveknek a felragasztásához érdemes elfogadni a burkolólapokat árusító cég ragasztó és impregnáló anyagait, de előtte érdemes egy telefonos egyeztetést megejteni a burkolóval, aki a munkát elfogja végezni!

lakberendezés 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( a képen szabályosan vágott homokkő burkolatot látni)

További lakberendezéssel kapcsolatos információk, képek, hírek: https://www.egykislakberendezes.hu 

Címkék: énblog blog képek gondolatok építkezés életmód lakás mindennapok hirek gondolatébresztő fotók életképek tervezés otthon lakberendezés festés tanácsok kőműves nappali élménybeszámolók lakberendező látványtervezés lakberendezo gipszkartonozás lakberendezők lakberendezési lakberendező blog épíkezés lakásfotók lakásbelsők lakás átalakítás lakás felújítás 3D-s látványtervek lakberendezés budán kőburkolatok

süti beállítások módosítása